Een tiental supporters van VVSB beleefde afgelopen woensdag een prachtige avond in de Galgenwaard. Ze waren door FC Utrecht uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen. Het bleek bijzonder goed te klikken. ,,Ze zijn hetzelfde als ons, net zo gek als een deur, alleen zij krijgen betaald”, vertelt VVSB-fan Dirk van der Voort. 

Van der Voort legt uit hoe de invitatie tot stand kwam. ,,Arjan Broekhof en Angela van Eeden hadden een vergadering met Utrecht over de wedstrijd en wat er allemaal te gebeuren staat. Bij Utrecht reageerden ze daar heel enthousiast op, waarna de voorzitter van de supportersvereniging Arjan vroeg de supportersvereniging van VVSB uit te nodigen.”

Het antwoord van de preses was simpel: ‘die hebben we niet’. Van der Voort: ,,Maar de voorgaande wedstrijden hebben Joost Bekkers, Jelle Duivenvoorde en ik dingen als spandoeken, confetti, vlaggen en een partybus geregeld. Dat weet Arjan ook. Daarom vroeg hij ons om te gaan, met een aantal vrienden.”

Voetbalfeest
Uiteindelijk streek een gezelschap van tien Noordwijkerhouters neer in de Galgenwaard. Het bleek direct te klikken met de Utrechters. ,,Bij aankomst werd er eerst een welkomstwoordje gehouden. Daarin kwam naar voren dat ze het bij Utrecht zo leuk vinden om tegen VVSB te spelen. Niet omdat de kans op de finale nu groter voor ze is, maar omdat het een echt voetbalfeest wordt. De kans op onenigheid is vrijwel nul. De mensen bij Utrecht zijn ontzettend aardig. Kijk, de vorige ronde hadden we eigenlijk direct een bloedhekel aan Den Bosch door het interview van die algemeen directeur over de beschikbare kaarten voor VVSB. Nu zou je het Utrecht nog bijna gunnen om te winnen ook”, grijnst Van der Voort.

Na het openingswoordje kregen de VVSB’ers een rondleiding door het stadion. ,,We zijn ook nog op het veld geweest en ze hebben toen speciaal de lichten aangedaan om te laten zien hoe dat er uitzag. Ook zijn we in twee skyboxen geweest. Die zijn stuk voor stuk net zo groot als de hele kantine van VVSB”, grijnst Van der Voort, zelf speler van het vijfde zaterdagelftal. ,,We waren om acht uur in de Galgenwaard en gingen om half één weg. Het was enorm gezellig.”

Van der Voort legt uit waarom er een klik tussen de halvefinalisten op supportersvlak is. ,,Uiteindelijk zijn zij hetzelfde als wij, maar zij zijn van een BVO en krijgen betaald en wij doen het met vrijwilligers. Maar we houden allebei van gezelligheid, een biertje doen en lekker lol trappen.”

Barcelona
Het houdt overigens niet op bij dat ene avondje. Vier VVSB’ers reizen komende woensdagmiddag ruim voor de wedstrijd af naar de Galgenwaard en krijgen dan van FC Utrecht hulp bij het optuigen van de sfeeracties. Van der Voort onthult dat er grote plannen zijn. ,,We hebben een nieuw spandoek laten maken, die door de mensen opgetild moet worden. Daaromheen moeten paarsgele vlaggetjes het vak helemaal dichtmaken, zoals je bij Barcelona ook wel eens ziet.”

Voor Van der Voort zelf wordt het een hele speciale dag. De Noordwijkerhouter wordt vanaf half vijf gevolgd door een Spaanse cameraploeg. ,Ik wilde altijd bekend worden als voetballer, maar als je niet kan voetballen, dan maar zo”, lacht hij. ,,Nee, dit is echt ongekend. Ik denk dat als we de finale halen je niet eens meer normaal over straat kan in Noordwijkerhout, omdat je struikelt over alle cameraploegen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen