Voor de meeste regioclubs is het seizoen voorbij, maar voor twee verenigingen resteert er nog een heerlijk toetje. VVSB en Foreholte gaan strijden voor promotie. De Noordwijkerhouters trappen vanavond (woensdag) af in Veenendaal tegen DOVO. Aanvang is 20:00 uur.

De Rooien van Panhuis zijn geen onbekenden voor VVSB. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar nog in de Derde Divisie Zaterdag. Zowel DOVO als VVSB wist uiteindelijk ternauwernood aan degradatie te ontsnappen. Extra knap is dat de twee clubs nu voor promotie in de race zijn. DOVO pakte de eerste periodetitel en eindigde uiteindelijk als tiende. VVSB won de tweede periode en finishte in de zondagse Derde Divisie achter ADO ’20 als tweede.

In de nacompetitie gaan de drie periodekampioenen uit de Derde Divisie(s) samen met IJsselmeervogels en TEC strijden om één plek in de Tweede Divisie. Zie hieronder het complete schema.

Eerste ronde (31 mei en 3 juni)
A: DOVO – VVSB
B: Groene Ster – GVVV
C: Barendrecht – TEC (UITGESTELD)
D: USV Hercules – IJsselmeervogels

Tweede ronde (7 en 10 juni)
1. Winnaar C – winnaar A
2. Winnaar D – winnaar B

Finale (14 en 17 juni)

Foreholte speelt zaterdag zijn eerste nacompetitieduel voor promotie naar de Eerste Klasse, uit in Domburg tegen SVOD ’22. Later in deze week verschijnt nog een aparte voorbeschouwing.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: SJC verpest kampioensdroom Purmersteijn, VVSB wint in Amsterdam
Check ook: Kagia speelt zich veilig, Foreholte pakt periode en gaat nacompetitie in


POPULAIRE BERICHTEN