VVSB en FC Rijnvogels hebben zaterdagmiddag allebei een nederlaag geleden. De Noordwijkerhouters verloren met 1-3 van Urk, terwijl de Katwijkers met dezelfde cijfers onderuit gingen bij RKAV Volendam.

Op de Boekhorst waren er kansen over en weer, maar nam Urk kort voor rust de leiding. VVSB maakte in de tweede helft jacht op de gelijkmaker en kreeg ook kansen daarop, maar Urk liep na ruim een uur uit naar 0-2 via Lucas Schraal.

Via een fraaie treffer van Mounir Mounji kwam het geloof terug bij VVSB, dat nog ruim twintig minuten had voor een tweede treffer. Die bleef echter uit. Sterker nog, Urk liep diep in de tweede helft uit naar 1-3.

Dramatische openingsfase
FC Rijnvogels leed de eerste nederlaag onder interim-trainer Joost den Hollander. De Kooltuinbewoners gaven het in het eerste halfuur helemaal weg. Na 33 minuten was het al 3-0. De derde Volendamse goal kwam van Jim Beers, voormalig speler van Quick Boys.

Na 54 minuten kreeg Volendammer Veerman zijn tweede gele kaart. Een klein kwartier later maakte Maarten Reyneveld uit een strafschop de 3-1 en leek er toch weer wat mogelijk voor de bezoekers. Er werd echter niet meer gescoord.

VVSB – Urk 1-3 (0-1)
Goal: Mounir Mounji

RKAV Volendam – FC Rijnvogels 3-1 (3-0)
Goal: Maarten Reyneveld


Bekijk hieronder de samenvatting van VVSB – Urk door Bollenstreek Omroep


Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Van der Poel laat de Kooltuin na dit seizoen achter zich

POPULAIRE BERICHTEN