VVSB heeft een verklaring gegeven omtrent het vertrek van spits Giovialli Serbony. Bij monde van voorzitter Arjan Broekhof laat de club op de eigen site weten dat hij fraude heeft gepleegd met door VVSB verstrekte middelen. Over de exacte toedracht wordt weer met geen woord gerept.

In een korte verklaring aan VIDB laat Broekhof weten klaar te zijn met de ‘indianenverhalen’ die rond zongen. ,,Er deden geruchten de ronde over seks en drugs. Absoluut onzin. Daarom zijn we met deze verklaring gekomen.”

VVSB laat weten dat het expres heeft gekozen om eerst met een summiere uitleg te komen. De Noordwijkerhouters konden om juridische redenen geen extra informatie verstrekken. Serbony werd op het trainingskamp op vrijdagavond naar huis gestuurd, waarna de club vorige week zaterdag het nieuws van het ‘ontslag’ naar buiten bracht.

Schade vereffend
Broekhof betreurt de hele gebeurtenis, maar had geen andere keus zegt hij in de verklaring. ,,Als je samenwerkt en bijzondere successen hebt geboekt en dan vervolgens iemand moet wegsturen, gaat dat niet in je koude kleren zitten. Toch blijven er voor mij en voor de club een aantal normen en waarden boven alles staan.”

,,Giovialli is namelijk verkeerd omgegaan met de aan hem, door de club, verstrekte middelen”, vervolgt de voorzitter. ,,De geleden schade is vereffend, waarmee ik oprecht blij ben deze kwestie achter ons te kunnen laten en ons kunnen richten op datgene waar het werkelijk omgaat: voetbal.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen