VVSB heeft in de Derde Divisie A zijn vierde overwinning van het seizoen te pakken. De Noordwijkerhouters wonnen op de eigen Boekhorst last-minute met 3-2 van Staphorst. Competitiegenoot FC Rijnvogels pakte een punt bij Harkemase Boys, terwijl er minder succes was in de Vierde Divisie.

Bij VVSB – Staphorst vielen alle vijf goals na rust. Het goudhaantje was Guus Verver, de zelfopgeleide spits kopte in blessuretijd de winnende tegen de touwen: 3-2. Afgaande op het openingskwartier van de tweede helft leek het niet zo spannend te hoeven worden. Mounir Mounji maakte er snel 1-0 van, gevolgd door de 2-0 van Ian van Otterlo.

Staphorst kwam terug tot 2-2, maar stapte uiteindelijk toch met lege handen in de bus.

Remise in Harkema
Na een reeks mindere resultaten was er nu een bemoedigende uitkomst voor FC Rijnvogels. De Katwijkers pakten een punt bij runner-up Harkemase Boys. Ook hier was de eerste helft nog niet gescoord.

In de 73e minuut brak Harkemase Boys de ban, maar niet veel later deed Rijnvogels al wat terug. Kasper Michel kopte raak uit een corner en bepaalde de eindstand op 1-1.

Geen goede generale
Een niveau lager kwam SJC voor de vierde keer op rij niet tot winst. Na twee remises werd het nu 0-1 tegen AFC ’34. De Alkmaarders maakten het enige doelpunt van de middag in de 34e minuut.

Trainer Marcel IJzendoorn voerde direct na rust een driedubbele wissel door, in een poging het tij te keren. Dat lukte niet, waardoor SJC geen goede generale beleefde voor de bekerkraker van donderdag tegen Willem II

Nederlaag in de hoofdstad
Ter Leede versloeg in zijn laatste competitiewedstrijd koploper JOS/Watergraafsmeer, maar trok nu aan het kortste eind tegen een Amsterdamse opponent. WVHEDW won in eigen huis met 4-2. De Sassenheimers kwamen in de eerste helft op een 2-0-achterstand, maar vonden in de 39e minuut aansluiting via Marc de Kruijs.

In de tweede helft werd de marge opnieuw twee, maar in de 87e minuut bracht Dirk Hoekstra de spanning terug. Ter Leede wilde meer, maar incasseerde de 4-2 en daarmee de genadeklap.

VVSB – Staphorst 3-2 (0-0)
Goals: Mounir Mounji, Ian van Otterlo, Guus Verver

Harkemase Boys – FC Rijnvogels 1-1 (0-0)
Goal: Kasper Michel

SJC – AFC ‘34 0-1 (0-1)

WVHEDW – Ter Leede 4-2 (2-1)
Goals: Marc de Kruijs, Dirk Hoekstra

Archieffoto: Orange Pictures

Beluister ook: VIDB Café aflevering 6: Op bezoek bij Sander de Brito Roque
Check ook: Gretige Fermina wil zich bij Ter Leede in de kijker spelen: ‘Profvoetbal nog steeds mijn droom’


POPULAIRE BERICHTEN