VVSB-supporters beleefden vandaag een déjà vu op sportpark De Boekhorst. Zoals wel vaker dit seizoen was VVSB de beter voetballende ploeg, maar ging de tegenstander er met de volle buit vandoor.

VVSB drukte, had zeventig tot tachtig procent balbezit, maar Hercules counterde drie keer dodelijk effectief. Vooral linksbuiten Okan Ozcelik speelde een puike eerste helft. De rappe buitenspeler van Hercules zorgde eigenhandig voor de 0-2 ruststand. VVSB kwam niet verder dan een tegengoal van Frans van Niel. Thomas Reynaers zorgde uiteindelijk voor de 1-3 eindstand.

Het is dit jaar een bekend fenomeen in Noordwijkerhout. VVSB ging ondanks een overwicht onderuit tegen Leonidas en EVV. Tegen Hercules was het weer hetzelfde liedje. Via Gioviali Serbony, Stijn van der Slot, Michael van Laere en Frans van Niel kreeg VVSB kansen genoeg om zelf te scoren. Laatstgenoemde deed dat ook een keer, maar het was niet voldoende. De middenvelder staat zelf voor een raadsel waarom VVSB telkens in dezelfde val trapt.

,,Met deze groep horen we die fouten niet te maken. We spelen al jaren met elkaar en toch staan we twee keer niet goed bij de eerste twee tegengoals. Dat zijn gewoon inschattingsfouten of het zijn afspraken die we niet nakomen”, klinkt Van Niel ontevreden.

VVSB/Ruigrok

De middenvelder had zelfs na de 0-2 ruststand het gevoel dat er weinig aan de hand was. ,,We gaven, behalve die twee goals, weinig weg. Ik had het idee dat we op 2-2 zouden komen en er zelfs nog overheen zouden gaan.”

De spits van VVSB, Serbony, deelde de mening van Van Niel. De aanvaller speelde overigens een sterke wedstrijd, maar werd niet beloond met een goal. ,,We hebben genoeg mogelijkheden gehad, maar het zit soms ook net niet mee. Ik kopte zelf nog een bal op de lat op slag van rust. We missen net even het geluk”, vond Serbony ,,Ik vond wel dat we slecht stonden bij omschakelmomenten. Dat had beter gemoeten. We trainen er voldoende op en dan gaat het vaak goed. Geen idee waarom het in de wedstrijden dan niet lukt.”

Met de verliespartij tegen Hercules en de overwinningen van Lienden en UNA zit het seizoen er voor VVSB definitief op. De Noordwijkerhouters houden een dubbel gevoel over. VVSB haalt haar doelstellingen zeer waarschijnlijk door in de top vijf te eindigen en een periodetitel te halen. Maar had er niet meer in gezeten toen VVSB rond februari meedeed om de koppositie? Van Niel vindt van wel.

Dodelijk

,,Wedstrijden verliezen van met alle respect ‘de kleintjes’ als Rosmalen, Leonidas en vandaag tegen Hercules zijn dodelijk. Of bijvoorbeeld EVV thuis tegen tien man. Dat is wat mij betreft het breekpunt dit seizoen geweest, niet de wedstrijd tegen Lienden zoals wel vaker wordt geschreven of beweerd. Ook na die wedstrijd hadden we nog het geloof in een stunt. Vooraf was ik tevreden geweest met hoe we staan, maar nu houd ik er toch een zuur gevoel aan over.”

Ook Serbony kijkt met een dubbel gevoel terug. Volgens de aanvaller is het vooral een leerzaam jaar geweest. ,,Zoals Frans al zei, we hebben het tegen de kleine ploegen verspeeld. Jammer omdat Lienden in de loop van het seizoen ook punten liet liggen. We hadden het ze nog moeilijk kunnen maken. We hebben dit seizoen wel laten zien dat we structureel bovenin meedoen en dat vorig jaar geen incident was.”

Serbony kijkt dus met vertrouwen naar de toekomst. De aanvaller stond zelf ook in de belangstelling van grote clubs in de Topklasse, maar koos voor een langer verblijf in Noordwijkerhout. ,,Ik heb geen zin om ergens anders weer op nul te beginnen. Daarnaast heb ik het hier prima naar mijn zin. We hebben de ploeg weer helemaal bij elkaar gehouden en dat is een goed vooruitzicht richting volgend seizoen, waarin we op jacht moeten gaan naar een plek voor de Tweede Divisie. We zijn wat aan het bouwen hier, daar wil ik bij blijven.”

VVSB – Hercules 1-3 (0-2). 3. Ozcelik 0-1, 30. Ozcelik 0-2, 60. Van Niel 1-2, 90+3. Reynaers 1-3

VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief (27. De Rijk), Jozic (76. Zigo Tichem), Van Laere (67. S. van der Slot), Ruigrok, Serbony, Van Niel, Tavilla

Tekst: Frank Venema

Foto’s: Tino Stulen

20150419-DSC_3287 (Large)                                                Frans van Niel tekende voor de 1-2

20150419-SPR_0807 (Large)                                    Giovialli Serbony speelde een sterke wedstrijd, maar scoorde niet


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)