De slotfase ingaan met een 0-2 achterstand om alsnog een punt pakken en toch met een gevoel van het veld stappen dat er meer had ingezeten. De emoties van VVSB (zat.) werden in de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk van hot naar her gestuurd. Het eindresultaat: 2-2 tussen twee ploegen met verschillende spelopvattingen.

,,Natuurlijk was ik blij dat we alsnog een punt aan deze wedstrijd overhielden”, blikte oefenmeester Rob Jonkman terug op de wedstrijd. ,,Maar als je over negentig minuten kijkt, had er veel meer ingezeten voor ons. Weeg je alles tegen elkaar af, dan kan ik uiteindelijk wel leven met het gelijkspel, maar toch….”

,,Bovendien zijn we met 5-1 overwinning in de seizoensopener tegen Nieuwkoop er bovenop gerekend, met vier punten uit twee wedstrijden goed uit de startblokken gekomen. En ook dat is gewoon positief te noemen.”

Paal, lat en naast
Het verdedigend ingestelde Reeuwijk gunde VVSB vanaf de aftrap het balbezit, waarbij het zelf hoopte op de counter toe te kunnen slaan. Paal, lat en een kopbal van Stefan Immerzeel die maar net naast de Reeuwijk-goal verdween, voorkwamen dat de bezoekers op een voorsprong namen. Aan de andere kant van het veld zorgde een verkeerde kaats aan VVSB-zijde voor wanorde in de paars-gele defensie. Oud-prof Moussa Kalisse was er vervolgens als de kippen bij om de 1-0 ruststand op het scorebord te zetten.

,,Na de pauze was het weer hetzelfde liedje. Wij mochten aanvallen, Reeuwijk bleef loeren op de counter. Eigenlijk waren we voetballend gezien beduidend beter, maar keken we halverwege de tweede helft toch tegen een 2-0 achterstand aan, toen zij opnieuw toesloegen. Dat was voor ons het sein om er nog een extra spits bij te gooien.”

Die strijdwijze leverde met nog iets meer dan tien minuten op de klok de aansluitingstreffer op toen Coen van der Meij namens VVSB uit een afvallende bal zijn ploeg weer in de wedstrijd schoot (2-1). De verhoogde druk van VVSB zorgde er tien minuten voor tijd voor dat Mats Warmerdam met een schot uit de tweede lijn de gelijkmaker kon binnenwerken. ,,Toen leek er zelfs nog meer voor ons in te zitten. Zover kwam het jammer genoeg niet, hoewel we in de slotminuut nog dicht bij de winnende waren”, blikte een teleurgestelde Jonkman terug op de slotfase.

Veerkracht
Die bewuste actie, een knappe volley van Max van den Boog, eindigde na een vloeiende aanval op de lat. ,,Toch neem ik de jongens niets kwalijk. Ja, het had misschien iets scherper gekund in de afronding en soms was het weleens slordig. Daar staat echter tegenover dat we veerkracht hebben getoond en er tot de laatste minuut voor zijn blijven knokken. We bleven er in geloven en dat zegt ook iets over de ploeg. Dat ene punt hebben we toch maar mooi weten af te dwingen, daar waar het er kort voor tijd bepaald niet naar uitzag dat dit nog zou gaan lukken. In dat opzicht hebben we het weer goed gedaan.”