Met tien punten uit zes wedstrijden staat VVSB (zat.) op een prima vierde plek in de Derde Klasse. De plek is goed, maar mag nog niet het titeltje uitstekend krijgen. Daarvoor moet de aansluiting nog worden gevonden met de twee koplopers in de competitie: TAVV en Sporting Leiden. En dat zijn uitgerekend de twee clubs die in de aankomende weekenden op het programma staan voor de ploeg van Rob Jonkman.

Rechtsback Max van der Boog is zodoende gematigd tevreden over de start van de Noordwijkerhouters. ,,We hadden tegen de kleinere clubs beter moeten presteren. We stonden thuis tegen VVC FC in de 80ste minuut met 3-1 voor. Dat werd nog 3-4. Ontzettend zuur. Ook tegen CVC Reeuwijk speelden we 2-2, terwijl ik dit weekend zag dat Sporting Leiden met 8-1 van hun had gewonnen. We hebben een redelijk jong team, met flink wat nieuwe jongens. We kunnen ons geen moment van slapte veroorloven. Als dat wel gebeurt, loop je tegen zulke nederlagen aan.”

Gek genoeg is Van der Boog met z’n ‘pas’ 22 jaar één van de meest ervaren spelers van de zaterdagtak van VVSB. Dat komt ook omdat de lange verdediger voor z’n move naar zaterdag 1 bij het tweede van VVSB speelde en af en toe met het vlaggenschip mee mocht trainen. Zo stond hij ook in het veld bij de oefenwedstrijd in de zomer van 2018 van de Noordwijkerhouters tegen Ajax.

,,Ik trainde in die tijd sowieso wel wat vaker mee met het eerste. Onder andere onder Jack Honsbeek en Wilfred van Leeuwen.”

,,Volgens mij was Zakaria Labyad mijn directe tegenstander. Ik kan je zeggen dat ik weinig de bal heb gehad”, kijkt hij er nog altijd met een glimlach op terug. ,,Ik trainde in die tijd sowieso wel wat vaker mee met het eerste. Onder andere onder Jack Honsbeek en Wilfred van Leeuwen. Dat was toen ook al met de gedachte om uiteindelijk met de zaterdagtak mee te gaan richting de Vierde Klasse. Ik ben er vanaf het begin bij. Het is dus nu ook mijn derde jaar.”

Tikje serieuzer
Nog steeds voetbalt de verdediger met veel plezier in het paars-gele shirt. Ook al is hij inmiddels woonachtig in Amsterdam. ,,Ik vind het echt prima om twee keer in de week te trainen en die reis naar Noordwijkerhout te maken. Ik ga dan altijd even een hapje eten bij mijn ouders en daarna naar de club. Het is ook gewoon een leuk team. Toen ik op de zondag voetbalde, was het allemaal net een tikje serieuzer. En als ik heel eerlijk ben, haal ik dat niveau ook niet meer.”

Wel zou Van der Boog nog graag een stapje hogerop willen met VVSB (zat.). Vorig jaar zat hij daar met z’n team nog dichtbij. In de finale van de nacompetitie verloor de ploeg van Jonkman van DoCoS. ,,Dat was uitgerekend één van onze slechtste wedstrijden van het seizoen. Misschien was het ook een beetje de druk die erbij kwam kijken.”

Van der Boog kopt een bal weg in de thuiswedstrijd tegen VVC FC

En dat vinden ze nog steeds een beetje jammer in Noordwijkerhout. ,,Nu hebben we uitwedstrijden in Alphen aan den Rijn of Gouda. Dan zijn we gewoon 45 minuten onderweg. In de Tweede Klasse C hadden we lekker potjes tegen Leidse clubs gehad of Kagia, Valken ’68 of Van Nispen (zat.). En er zit nog rek in deze ploeg, die Tweede Klasse is haalbaar.”

Of het gelijk dit seizoen gebeurt, is koffiedik kijken. Ook qua niveau van de ploeg, vindt Van der Boog het moeilijk in te schatten of VVSB (zat.) er nu al klaar voor is. ,,Met een groep spelers zijn we wel op elkaar ingespeeld. Maar er zijn ook wat verschuivingen geweest binnen de selectie.”

,,We hoeven niet altijd op de Ajax-manier onder de druk uit te voetballen.”

,,Vooral voorin. Daar stonden de laatste jaren Ramon Hoek en Fadil Sukurica. Die zijn nu weg. Ook Stefan Immerzeel, onze spits, is nu langdurig geblesseerd. Daarom staat Mike Taskin daar nu. Die doet het heel goed. Hij heeft al vier keer gescoord in drie wedstrijden op die positie. Alleen is het wel een hele andere voetballer dan Stefan. Daar moeten wij als team ook weer op ingespeeld raken.”

In slaap gesust
Om te zien hoe ver de ploeg nu daadwerkelijk is, zijn de wedstrijden tegen TAVV en Sporting Leiden een belangrijke graadmeter. ,,We hebben in eerdere wedstrijden tegen Noordwijk 2 en Alphia gezien dat we juist goed kunnen spelen tegen ploegen die we hoog inschatten en lekker kunnen ballen.”

,,Tegen dat soort ploegen weten we dat we geen moment kunnen verslappen. Dat werkt voor ons beter dan bijvoorbeeld VVC FC, die ons gewoon in slaap hebben gesust. En weet je, soms moeten we ook wat volwassener voetballen. Als we een bal achterin moeilijk wegkrijgen, mogen we die ook weleens over de zijlijn trappen. We hoeven niet altijd op de Ajax-manier onder de druk uit te voetballen.”

Foto’s: Tino Stulen

Lees ook:VVSB maakt 3-0 achterstand goed, katerig gevoel blijft


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude