Voor Noordwijkerhouter Rolf van der Raadt en Sassenheimer Mike van der Staal, beide spelers van VVSB zaterdag 1, is een prachtige trip aangebroken. Zij zijn momenteel in Bangkok, waar over drie dagen het WK zaalvoetbal voor doven plaatsvindt. VIDB peilt de verwachtingen met Van der Raadt, die na het toernooi ook nog gaat rondreizen in Thailand. ,,Wij willen minimaal de halve finale bereiken en dromen van goud.”

Met wat voor verwachtingen ben je afgereisd naar Bangkok?

,,In de wetenschap dat we een lange reis moesten maken. We zijn zondag vertrokken en hebben een overstap gemaakt in Doha (Qatar) en vervolgens het vliegtuig naar Bangkok gepakt. We zijn gisterochtend aangekomen in Bangkok. We verwachten vanwege het tijdsverschil van zes uur wel last te hebben van een jetlag. Gelukkig hebben we tot vrijdag om ons voor te bereiden op de start van het WK.”

Bangkok is wel even wat anders dan Sofia, waar jullie vorig jaar op het EK derde werden. Hoe hebben jullie je voorbereid op de reis?

,,Via de Nederlandse ambassade in Bangkok hebben we wat informatie gekregen. En natuurlijk zelf op internet gekeken.”

Is dit de mooiste trip met het Nederlandse zaalvoetbalteam tot nu toe?

,,Ja, zeker. Ook omdat we voor het eerst een WK spelen in een ander werelddeel, buiten Europa.”

Is er tussen het voetbal door nog tijd om wat van de stad/het land te zien

,,Dat weet ik niet, want de bondscoach en fysiotherapeut bepalen wat wij gaan doen in de twee weken van het WK. Ze maken een planning van dag tot dag. Ik verwacht dat we wel wat dingen van de stad (Bangkok) kunnen zien.”

Hoe lang blijven jullie weg?

,,Wij blijven daar tot zondag 29 november. Maar ik blijf nog langer weg, omdat ik ga rondreizen in Thailand. Dus ik blijf 4,5 week weg en keer op 18 december terug.”

Behoren jullie tot de kanshebbers?

,,Ja, ik verwacht dat we zeker goede kansen hebben om bij de laatste vier te komen. Het doel is een finaleplaats. Wij dromen van goud.”

Vorig jaar voor het EK vertelde je dat een aantal ervaren spelers gaat/ging stoppen, en je daardoor over vier jaar een minder team verwacht. Hoe ver is dat proces?

,,Ja klopt, maar die ervaren spelers zijn wel mee naar het WK. De bondcoach heeft wel een aantal talenten gevonden in Nederland, maar die gaan pas na het WK meedraaien. Ik hoop voor de ontwikkeling van het team dat we die ervaren jongens behouden. We zullen na het WK zien hoe het gaat lopen. Ik verwacht wel dat we iets minder sterk worden, maar wellicht kunnen we een talentvolle speler ergens in Nederland vinden.”

In het verleden hadden jullie vaak moeite met de financiering van de reis. Hoe is dat ditmaal gegaan?

,,Ja klopt, ondanks enorme inspanningen van onze staf. Ze hebben keihard geknokt en niet opgegeven. Ze hebben een aantal bedrijven binnengehaald en ook geld via donateurs opgehaald. Uiteindelijk toch zo’n dertigduizend euro. Ook hebben wij zelf een bijdrage moeten leveren.”

Hoe lang wil jij nog door als international?

,,Ik wil gewoon doorgaan tot het niet meer kan vanwege een blessure of dat mijn lichaam niet meer meewerkt. Ik wil graag nog meer internationale toernooien spelen. Ik hoop dat ik nog twee keer het WK mag meemaken. Het hangt ook van onszelf af. Voor het EK moet er bij meer dan zestien inschrijvingen een kwalificatietoernooi gespeeld worden. Voor het WK is geen kwalificatietoernooi nodig, hierbij wordt gekeken naar de eindstand op het EK.”

Vind je het jammer dat je enkele weken bij VVSB moet missen?

,,Ja, ik wil altijd meedoen met VVSB zaterdag 1. Gelukkig mis ik maar twee wedstrijden. Natuurlijk is het leuk dat ik door zo’n toernooi met meer ervaring terugkeer.”

Hoe verklaar je de matige seizoensstart?

,,Ik ben er niet blij mee en het was niet nodig geweest. Wij hebben veel punten weggegeven en ik merkte ook onderschatting van de tegenstanders. Gelukkig gingen de laatste weken/wedstrijden beter. Ik hoop dat wij vanaf nu zo weinig mogelijk punten meer verspelen. Dan hebben wij nog wel kans om in de top drie te eindigen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)