Fanny Waandels kondigde zijn goal in de slotfase van Noordwijk – ASWH eigenlijk al een beetje aan. Vlak voordat hij in de 86ste minuut de score op 5-1 tilde, had hij met een diagonaal schot doelman Stefan Kok al even kunnen testen. Z’n schuiver alleen was niet zuiver genoeg en ging voorlangs. Maar misschien gaf de poging de aanvaller het kleine beetje extra zelfvertrouwen om het een paar minuten later nog een keer te proberen. Met succes.

In de negen minuten die de aanvaller kreeg, stak hij de energie waardoor Noordwijk zo gecharmeerd raakte van de voetballer die overkwam van Jodan Boys. Z’n eerste officiële treffer in het shirt van de huidige nummer twee van de Tweede Divisie zorgde voor een oprechte glimlach op het gezicht van Waandels.

,,Eigenlijk dacht ik dat ik die bal niet meer zou halen, waaruit ik de 5-1 maakte, maar ik gaf alles om nog voor mijn man te komen”, speelde de aanvaller in z’n hoofd de treffer nog één keer af. ,,Het is lekker om je eerste treffer te maken voor Noordwijk. Dat vertrouwen neem je mee naar de volgende wedstrijd.”

Ontwikkelen
Het vertrouwen sprak ook uit de woorden van Waandels, die na het duel openlijk toegaf echt niet voor die tien minuten per wedstrijd naar Noordwijk te zijn gekomen. Waar enkele van zijn voorgangers, zoals doelman Mike van Vliet, in voorgaande jaren uitspraken eerst voor een leerjaar naar Sportpark Duinwetering te zijn gekomen, wil Waandels meer.

,,De trainer moet op een gegeven moment gewoon niet meer om mij heen kunnen.”

,,Ik ben met het idee naar Noordwijk gekomen om basisspeler te worden, anders had ik die stap van Jodan Boys echt niet gemaakt. Natuurlijk is het aan de andere kant ook een leerjaar, een jaar waarin ik me moet ontwikkelen om nog een betere speler te worden.”

Hoewel Noordwijk in de afgelopen dagen blij was dat het ‘de verloren zoon’ Denzel James weer in de harten kon sluiten, na een mislukt avontuur bij Sparta, zag Waandels daarmee dat de concurrentie voor de plekken voorin alleen maar groter werd. Alleen wil de Alphenaar zelf niet op die manier denken.

Basisplek
,,Iedere aanvaller is een concurrent, maar ik vind het alleen maar lekker wanneer Denzel speelt. Hij is een andere type aanvaller dan dat ik ben. Hij heeft veel diepgang en geeft veel voorzetten vanaf de zijkant, die ik graag inloop. Ik sta ook liever in de spits, dan dat ik vanaf de zijkant speel.”

Tegen ASWH had Waandels daarom zomaar vanaf de aftrap kunnen beginnen. Na de rode kaart van spits Tjeerd Westdijk tegen Rijnsburgse Boys was het plekje voorin in de aanval bij Noordwijk vacant. Trainer Kees Zethof koos echter voor Emiel Wendt in de spits en had op het middenveld een plekje over voor Sander Bosma.

Voor de 26-jarige nieuwkomer was dat een lichte teleurstelling. ,,Zeker balen, maar ik zag het op de trainingen een beetje aankomen. Ik ben nieuw in een ploeg, die twee jaar achter elkaar kampioen is geworden. Ik moet mezelf laten zien en mijn kansen afwachten. De trainer moet op een gegeven moment gewoon niet meer om mij heen kunnen.”

DJ
Daarin zal het voor Waandels ook persoonlijk een uitdagende tijd worden. De Alphenaar, die in z’n vrije tijd ook graag achter de draaitafels staat, noemt zichzelf een timede persoon. ,,Ik ben toch een beetje zoekende geweest met wie ik een beetje kon optrekken. Ik ben een rustige jongen, maar kom natuurlijk in een nieuwe groep terecht. Ik vermaak me prima met de jongens, kan met ze lachen, maar moet zelf nog een beetje loskomen.”

,,Tot op heden ben ik nog niet honderd procent tevreden met mijn eigen spel.”

Het is misschien wel het tegenovergestelde van het beeld dat je kan krijgen van de voetballer als hij achter de knoppen staat als DJ. ,,Als ik aan het draaien ben, ben ik vooral met de muziek bezig. Natuurlijk kijk ik ook wel het publiek in, om de avond aan te voelen. Maar dat is totaal niet te vergelijken met mijn situatie hier, als nieuwkomer.”

,,Overigens ben ik ook een beetje gestopt met draaien. Ik ben vooral achter de schermen bezig om muziek te produceren voor anderen. Ik hoef niet zozeer meer op de voorgrond te staan. Het is druk zat met voetbal en werk. Ik trek het ook niet meer om dan in de club te staan om te draaien.”

Niveau
Voorlopig focust de aanvaller zich vooral op het slagen bij Noordwijk en in de Tweede Divisie. ,,Tot op heden ben ik nog niet honderd procent tevreden met mijn eigen spel. Noordwijk speelt een ander systeem dan dat ik gewend was bij Jodan Boys. Ik moet hier als spits wat meer behouden spelen, dan bij Jodan Boys. Dat is wennen. Ik ben een speler die vooral z’n energie moet steken in een wedstrijd. Ik kom vanzelf wel op het juiste niveau hier, maar dat heeft even tijd nodig.”

Archieffoto: Kim Feelders

Lees ook: ‘,,Dan moeten ze het drie dagen later maar goedmaken met z’n allen”‘ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)