We zitten alweer bijna op de helft van de eerste seizoenshelft en wat hebben we weer veel meegemaakt. We hebben de nodige derby’s in de Tweede en Derde Divisie gehad, we kregen zelfs een extra Katwijkse derby in de KNVB-beker en daarnaast zijn de eerste contracten alweer verlengd. Het seizoen is weer volop bezig! 

Ook het platform draait weer op volle toeren met een aantal nieuwe rubrieken. Zo hebben we de eerste aflevering bij Lucky’s Bowling in Warmond gehad waar we tijdens een potje bowlen met Nick van Staveren, Robbert Susan en Joey Ravensbergen praatten. Daarnaast zijn wij als platform erg content met de terugkeer van ‘Het moment van de week’ en binnenkort hopen wij nog meer nieuwe dingen aan jullie te presenteren. Dit kunnen video’s zijn, maar ook andere rubrieken.

Er spelen dus achter de schermen een aantal positieve dingen, maar dat betekent niet dat onze situatie florisant is. De afgelopen maanden zijn wij op de achtergrond druk bezig geweest om de website draaiende te houden en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Het platform kampt namelijk met een probleem dat zich afspeelt in de journalistiek en dat niet zomaar opgelost is. Namelijk: een verdienmodel vinden voor het platform.

De laatste jaren haalden wij onze inkomsten uit samenwerkingen met clubs en bedrijven, maar dat is geen eindeloze put. Wij hebben dan ook vaak de reactie gehad: ‘zoek een sponsor of een paar bedrijven’, maar die hebben vaak geen markt in de Bollenstreek, maar elders in het land.  Gezien het feit dat Voetbal in de Bollenstreek met professionele journalisten wilt werken en te allen tijden kwaliteit wilt afleveren aan haar lezers, heeft dat zijn kostenplaatje. Op dit moment kunnen wij met moeite ons hoofd boven water houden en kunnen we het platform draaiende houden, maar dat vergt de nodige moeite, creativiteit en vooral werklust van onze verslaggevers en redacteuren.

Het is jullie de laatste maanden waarschijnlijk opgevallen dat wij daarom voor artikelen (zie afbeelding) een bepaalde bijdrage vragen. Dit doen wij niet om jullie te plagen, maar dit doen wij puur om het platform een duwtje in de goede richting te geven. Journalistiek oogt misschien gratis, maar artikelen, video’s en reportage produceren heeft wel degelijk een prijs. Zo moet de desbetreffende verslaggever, cameraman of andere producenten ‘gewoon’ bekostigd worden voor hetgeen wat diegene maakt. Om een voorbeeld te geven: bij de bakker betaal je ook voor je brood.

Mocht je daarom voor de zoveelste keer gefrustreerd raken vanwege het feit dat wij een bijdrage vragen voor een artikel, besef dan wat de status van ons platform is en dat producties niet gratis zijn.

Steun VIDB door lid te worden!
Het liefst hebben wij natuurlijk dat jullie lid worden van ons. Voor €36,- ben je een jaar lang lid en kan je alle artikelen lezen, die je maar wilt. Dat klinkt misschien veel, maar eigenlijk betaal je maar €3,- per maand. Nogmaals: dit doen wij niet om jullie te plagen of te frustreren, maar om het platform staande te houden. Het liefst zijn wij er de komende jaren nog steeds voor jullie, maar dat heeft wel een prijs.

Dus willen jullie dat wij nog meer toffe video’s, interviews, reportages, evenementen en verslagen maken? Dat kan, maar daarvoor hebben we wel jullie hulp nodig! Voetbal in de Bollenstreek maken niet alleen wij als verslaggevers en redactie, maar ook alle liefhebbers en lezers.

Lees ook: ‘Ook dit seizoen staat VIBD klaar voor jullie!


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude