Van Nispen zaterdag speelt vanaf dit seizoen in de Derde Klasse. Komende zaterdag trappen ze op het eigen Sportpark Wassenaar af tegen de Leidse studenten van LSVV. Deze ploeg heeft met oud Quick Boys-speler Jos van Beuningen en de keepende broers Thomas en Dammes Waasdorp enkele prominenten uit de Bollenstreek in de selectie.

Met de jongste telg van de Waasdorp-dynastie: Dammes, spraken we over de wedstrijd van komend weekend in De Zilk. ,,Er zit een groot verschil tussen ons en de andere teams in deze competitie. Ik heb gespeeld bij Ter Leede, VVSB en Lisse en daar moesten we drie keer per week trainen.”

,,Als je dan niet kwam dan moest dat met een goede reden zijn. Bij LSVV luidt het credo: ‘trainen is voor talentloze’. Dat is een hele andere insteek, natuurlijk wel met een knipoog.’’

,,Er zijn in ons team ook gasten die De Zilk niet kennen. Die gaan dan heel de geschiedenis van zo’n dorp en de club uitzoeken.”

,,Maar ook in de Derde Klasse hebben wij een ander verschil in beleving dan de meeste teams. Toen ik mijn debuut maakte voor LSVV, zag ik een trainer helemaal tekeer gaan. Die liet de pers na de wedstrijd wachten omdat hij moest afkoelen nadat hij tegen ons had gelijkgespeeld.”

Camera’s
,,Eerder in mijn carrière ben met Lisse als reservekeeper kampioen geworden van Nederland en dan gaat het om hele andere belangen. Wij spelen nu Derde Klasse en met alle respect, daar staan geen camera’s langs de lijn. Je hoeft een speler als trainer niet helemaal af te branden. Niemand weet de dag erna nog wat er is gebeurd. Zo gaan wij met LSVV ook die wedstrijd in.’’

,,Van Nispen ken ik natuurlijk uit mijn Bollenstreek-verleden. Maar er zijn in ons team ook gasten die De Zilk niet kennen. Die gaan dan heel de geschiedenis van zo’n dorp en de club uitzoeken. Wacht ik laat het je even zien:.”

Afbeeldingen uit de groepsapp van LSVV

,,Het is allemaal anders dan toen ik nog in de Hoofdklasse speelde. Ik wist dat ik door Voetbal in de Bollenstreek werd gebeld en ik heb daarom de spelerslijst even doorgenomen. Maar normaal weet ik niets van de tegenstander.”

,,Ik heb gezien dat er een aantal mannen rondloopt, waar ik in mijn tijd bij Lisse en Ter Leede in de reserveteams tegen heb gespeeld. Vooral Nick Braun kan ik me nog herinneren. Dat was een enorm sterke speler.’’

 

,,Naast voetballend ben ik ook met mijn werk aan de Bollenstreek gebonden. Ik geef sinds drie jaar les op het Fioretti-college in Hillegom. Een ontzettend leuke school om te werken, leuke collega’s en natuurlijk leerlingen.”

,,Bij ons hebben ze het vaak over Kagia-spits Rutger Goudriaan, een legende in de Derde Klasse.”

,,De meeste van hen voetballen bij Hillegom, maar ook een aantal bij Van Nispen. Ik verwacht niet dat ze komen kijken. Misschien als ze op het sportcomplex verdwaald zijn. Maar ik denk niet dat ze hun vrije zaterdag opofferen om mij te zien duiken naar een paar ballen.’’

Kagia
,,Met LSVV zijn we blij dat we weer in deze regio zitten. Blauw-Zwart uit Wassenaar, Van Nispen en Kagia. Die laatste club hebben wij als LSVV een historie mee. Daar moet ergens in de reserve-elftallen de beste speler rondlopen die de Derde Klasse ooit heeft gekend.”

,,Zelf heb ik nog nooit tegen hem gespeeld. Maar bij ons hebben ze het vaak over Kagia-spits Rutger Goudriaan, een legende in de Derde Klasse, die een aantal seizoenen geleden in het eerste is gestopt. Maar zoals alles bij LSVV neem ik het met een korreltje zout.’’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom