Het gevoel was zo goed op Nieuw Zuid. Een frisse start na een oververhit seizoen. Het vertrouwen bouwde zich na een hectisch jaar stapje voor stapje weer op. Gevoed door een goede voorbereiding. De negentig minuten die Quick Boys in Veenendaal in de voorronde van KNVB-beker speelde, paste totaal niet in dat plaatje. De blauw-witten verloren met 3-0 bij DOVO en kunnen een gaaf affiche in de nationale beker voor dit seizoen vergeten.

,,Deze zag ik ook totaal niet aankomen.” Een dag na dato is het voor rechtsback Tim Bloemendaal nog steeds lastig om het manco van de Katwijkers aan te wijzen. In DOVO trof Quick Boys voor het eerst sinds lange tijd een stugge en moeilijk te bestrijden tegenstander. Daarop leek de ploeg van Erik Assink zaterdag geen antwoord te hebben.

Hoewel het voor de blauw-witten zonde is dat er nu geen vervolg komt in de KNVB-beker, kan het treffen in Utrecht misschien wel de juiste wake-up call zijn voor Quick Boys. In de voorbereiding troffen de Katwijkers vooral ‘voetballende’ ploegen. Tegen zulke tegenstanders lieten de Katwijkers een prima indruk achter. Het compacte DOVO bleek een brug te ver.

,,Misschien kan je beter in de beker tegen zo’n zeperd aanlopen dan in de competitie.”

,,En eigenlijk hebben we vooral onszelf daarmee tekort gedaan”, concludeerde Bloemendaal. ,,We hebben een stuk minder goed gespeeld dan in de voorbereiding. We hadden moeite om door het compacte DOVO te komen. Na veertig minuten kwamen we met 1-0 achter, wat in mijn ogen een buitenspeldoelpunt was. Maar ook toen hadden we nog zoiets van: ‘we hebben nog genoeg tijd om dit recht te zetten’. Dat gevoel hadden we ook echt in de rust.”

Bloemendaal en z’n teammaten werden daarbij gesterkt door de resultaten in de voorbereiding. Zo stonden ze in Noordwijkerhout tegen VVSB al snel met 2-0 achter, maar werd het uiteindelijk 4-4 op De Boekhorst. ,,Daar merkte je dat VVSB echt een voetballende ploeg was, en DOVO was dat allerminst.”

,,Wij hielpen hun gewoon in de wedstrijd door lange ballen te gaan spelen. Ze hebben twee grote, sterkte centrale verdedigers achterin. In de tweede helft moesten we risico nemen met die achterstand. Tja, dan kan je uiteindelijk tegen een grotere nederlaag aanlopen.”

,,Mijn concurrent (Chima Bosman red.) was gisteren geschorst. Voor mijn gevoel ontlopen we elkaar weinig.”

Daarmee is het bekeravontuur al ten einde voordat het ‘grote toernooi’ pas echt van start is gegaan. ,,De beker is fantastisch voor de club en supporters. Ook voor spelers is het gaaf om tegen clubs te spelen die je niet zo snel tegenkomt. Maar misschien kan je beter in de beker tegen zo’n zeperd aanlopen dan in de competitie.”

Competitie
Niet dat Bloemendaal niet in het hoofdtoernooi hadden willen spelen, maar logischerwijs is de competitie voor de blauw-witten een stuk belangrijker. ,,Daar moeten we het toch weer laten zien. We weten in ieder geval weer dat we niet onoverwinnelijk zijn”, glimlacht de vleugelverdediger. ,,Zaterdag treffen we met DVS’33 weer een tegenstander die meer wil voetballen. Dat ligt ons beter. De perfecte tegenstander om revanche te nemen.”

Voor de back is z’n tweede ‘volle’ seizoen in de selectie van Quick Boys van start gegaan. Met een basisplek in Veenendaal was de start veelbelovend. ,,Mijn concurrent (Chima Bosman red.) was gisteren geschorst. Voor mijn gevoel ontlopen we elkaar weinig. Ik ben niet bang om de concurrentiestrijd aan te gaan. In dat geval was een overwinning alleen wel lekker geweest. Een winnend team vervang je niet zo snel.”

*Later in de week volgt nog een uitgebreidere reactie van Bloemendaal over het ‘vernieuwde Quick Boys’

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys bekert door, maar tovert nog niet’
POPULAIRE BERICHTEN