Van Nispen is het seizoen slecht uit de startblokken gekomen. Uit bij fusieclub WVC werd kansloos met 3-0 verloren. Trainer René Ras vond het een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld. ,,We moeten het besef krijgen dat we het met z’n allen moeten doen. Mijn team oogde zeker het laatste halfuur als los zand. De nederlaag was meer dan terecht”.

Aanvankelijk leek de ploeg uit De Zilk prima tegenstand te kunnen bieden aan WVC. In de eerste helft was de wedstrijd redelijk in evenwicht en wisten de Zilkers een aantal keer gevaarlijk te worden via de counter. Deze tegenstoten leverden voor Van Nispen geen doelpunten op. De ploeg van Ras had moeite om de aanvallers van voldoende aanvoer te voorzien. „We konden onze spitsen de hele wedstrijd slecht bereiken. Dat was een groot probleem voor ons.”

Na twintig minuten leek de thuisploeg in het zadel geholpen te worden door de scheidsrechter. De leidsman bestrafte een ‘mannelijk’ duel in de zestien en legde de bal op de stip. Het was een discutabele beslissing want de bal was helemaal niet in de buurt. Keeper Tom van Maris zorgde voor gerechtigheid door de strafschop met een goede redding te pareren. Van Nispen kwam hierna beter in de wedstrijd en deelde via een aantal goede combinaties wat speldenprikjes uit. Toch was het WVC dat toesloeg vlak voor rust. Na een vlotlopende aanval via de rechtervleugel kwam de bal terecht bij Michael van der Zwet, die de 1-0 wist te scoren.

DSC_0066_bewerkt-1

Na de rust was het snel gedaan met de aspiraties van de Zilkers. WVC-linksback Sander Gelmers kreeg alle ruimte om te komen en wist de bal te bezorgen bij de handige Weenink. Deze slaagde er vervolgens in om in het zestienmetergebied een aantal Zilkse verdedigers kinderlijk eenvoudig uit te spelen en de bal tegen de touwen te werken. Dit tegendoelpunt was illustratief voor het spel dat Van Nispen deze middag op de mat legde.„ Het mag nooit gebeuren dat een speler drie à vier mensen in het strafschopgebied uitspeelt”, aldus een kritische Ras. Na dit doelpunt was de wedstrijd voor Van Nispen gespeeld en ging het van kwaad tot erger.

De thuisploeg kreeg in het laatste halfuur alle ruimte om naar hartenlust aan te vallen. Het leek wel op een foutenfestival aan de zijde van de Zilkers. De ruimtes op het veld werden enorm en WVC wist hier slechts één keer van te profiteren. Twintig minuten voor tijd verspeelden de Zilkers knullig de bal en dit werd vakkundig afgestraft door Weenink. Het ontbrak WVC aan scherpte voorin, anders had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen. In blessuretijd leek de ploeg uit De Zilk nog de eretreffer te scoren, maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. „Aanvallen en verdedigen doe je met z’n allen. Als er twee spelers druk zetten en de rest doet niet mee dan heb je een probleem. Om resultaat te bereiken zullen we er met zijn allen keihard voor moeten werken”, aldus een realistische Ras.

Ras wilde de nederlaag niet afschuiven op de spelers die vanmiddag ontbraken vanwege blessures en schorsingen. „ De spelers die er niet zijn kan ik ook niet opstellen. Ik had gehoopt dat de spelers die vanmiddag op het veld stonden zich onder de druk uit konden voetballen maar dat lukte niet.”

Ondanks de nederlaag is Ras hoopvol. ,,Straks, als iedereen weer terug is zal de passing richting de spitsen beter zijn en kunnen we ons beter onder de druk uit voetballen”. Al met al kan geconcludeerd worden dat er sprake was van een collectieve wanprestatie en dat Ras de komende tijd genoeg werk aan de winkel heeft.

WVC –Van Nispen 3-0 (1-0). 41. Van der Zwet 1-0, 48. Weenink 2-0, 71. Weenink 3-0

Van Nispen: Van Maris, Ron Witteman, Van Westerop, Van der Linden, Rick Witteman, Samir Krupic, Smit, Pompe, Van den Berg, Geerlings, Verhoeven.

Tekst: Ricardo Vijlbrief

Foto’s: Trudy van den Berg