,,We waren al zestien keer ongeslagen, dit wordt nummer zeventien.” Met die woorden brak SJC-voorzitter Herman Meijvogel het ijs. De preses van de Noordwijkse club werd tijdens de commissievergadering in Noordwijk plotseling gevraagd om het woord te nemen. In die vergadering werd er gesproken over de nieuwbouwplannen van SJC. Meijvogel schrok in eerste instantie, improviseerde, maar bedacht zich geen moment: SJC zou zijn zeventiende wedstrijd op rij ook winnen.

En zo geschiedde. De avond mondde uit in een overwinning voor SJC. Niet alleen de Noordwijkse club profiteerde van de bewijsdrang van de Noordwijkse gemeente, maar ook het Poppodium in Noordwijk heeft een nieuw onderkomen als de plannen doorgaan. Het Poppodium was daarvoor acht jaar ‘dakloos’. ,,Een uitverkocht huis”, kijkt Meijvogel terug op de commissievergadering van eerder deze week in Noordwijk. ,,Er waren veel SJC-ers op afgekomen en die stonden handen te schudden met fractieleden. Ook voor hen is dat leuk. Een kennismaking met de mensen van de club. De club waar over gesproken werd. En achteraf kregen we dat ook terug van de wethouders. Mensen die hun sporen al verdiend hebben in de gemeentelijke politiek lieten openlijk weten onder de indruk te zijn van de opkomst.”

Dichterbij
Met de goedkeuring van de plannen door de Noordwijkse commissie komt het nieuwe onderkomen van SJC weer een stap dichterbij. Er is gekozen voor de zogenaamde ‘variant twee’. De variant waar ook SJC en de stedenbouwkundige die zich met de plannen heeft bemoeid op hoopten. Er komt een centraal gelegen gebouw die een sportzaal, clubaccommodaties en kleedkamers moet huisvesten. Ook worden er wat velden gedraaid om het allemaal efficient in te vullen en zal het hoofdveld verhuizen naar een plek langs de Van Berckelweg. Dat is de weg waar je vanaf Voorhout of de N206 Noordwijk binnen komt.

,,Zo moeten wij het visitekaartje van Noordwijk worden. Via SJC kom je Noordwijk binnen”, kan de preses van de hoofdklasser zijn geluk niet op. ,,Dankzij deze plannen zal je nooit meer dan twintig meter hoeven lopen om van het centrale gebouw naar een veld te komen. Daarnaast wil ik ook het Poppodium in Noordwijk feliciteren. Die krijgen een schitterend en geluidsdicht onderkomen. Eindelijk. Die zijn acht jaar dakloos geweest.”

Doorpakken
Meijvogel is blij dat er nu schot komt in de plannen die er al even liggen. Zeker nu het op sportief gebied goed gaat met SJC wil de voorzitter zo snel mogelijk doorpakken. ,,We zijn er nu anderhalf tot twee jaar echt heel serieus mee bezig. Daarvoor waren er natuurlijk al plannen. Maar sinds twee jaar zijn: A, de gemeente er mee bezig. B, een bouwkundigbureau en C, en misschien wel de belangrijkste, onze vrijwilligers. Als je ziet wat Jan de Ridder en Piet Steenvoorden, die twee namen wil ik toch even noemen, achter de schermen hebben gedaan, dan neem ik daar mijn petje voor af.”

SJC kan nu snel spijkers met koppen slaan. Na de goed verlopen commissievergadering ging donderdagavond ook gemeenteraad akkoord met de plannen van SJC. Daarmee zette de raad een handtekening onder een voorgesteld voorbereidingskrediet van een half miljoen euro. De gemeente gaat deze zomer al aan de slag met onder andere meetwerkzaamheden. Het huidige veld vier zal smaller worden en veld drie zal verschuiven. Dit is het toekomstige hoofdveld van SJC. Halverwege augustus is er ook nog een extra Algemene Leden Vergadering bij SJC, waarin de leden van de Noordwijkse club ook akkoord moeten gaan.

Foto: VVSJC.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)