Django Warmerdam en PEC Zwolle hebben zondagmiddag weer een nederlaag geleden, nu tegen Heracles Almelo. De ploeg van Ron Jans ging vrij kansloos met 3-0 onderuit. PEC Zwolle eindigde de wedstrijd bovendien met negen man. Warmerdam maakte de negentig minuten niet vol. De Voorhouter werd in na de rust vervangen door Wouter Marinus.

Al na een dik kwartier stond er een 1-0 achterstand op het bord, en een man minder op het veld bij Zwolle. Bart Schenkelveld trok Kuwas naar het gras binnen de zestien en kon vertrekken. Samuel Armenteros benutte de penalty: 1-0. Het duurde daarna lang eer Heracles de genadeklap uitdeelde, maar die volgde een dikke tien minuten voor tijd. Toen stond PEC al met negen man na het tweede geel voor Bram van Polen. Even later werd het ook nog 3-0. PEC gaat de winterstop in op een zorgelijke zestiende plaats, twee punten boven de nummer laatst, Go Ahead Eagles.