Django Warmerdam heeft zijn debuut in de basis bij PEC Zwolle opgeluisterd met een goal. In de uitwedstrijd bij Excelsior scoorde hij twee minuten voor tijd en stelde daarmee de overwinning veilig: 0-2. Na een pass van Ryan Thomas had de Voorhouter een prima actie in huis en rondde af in de verre hoek. Voor PEC was het de eerste uitzege sinds 19 februari.

Vorige wedstrijd, tegen FC Twente, mocht Warmerdam al na 25 minuten invallen. Toen scoorde hij ook al en  leverde dat PEC, dat hem dit seizoen huurt van Ajax, een punt op. Nu waren het drie punten, en daarmee heeft de ploeg van Ron Jans eindelijk de laatste plaats in de Eredivisie verlaten.

Bijzonder duel
Zoals eerder deze week aangekondigd werd het dus een bijzonder duel voor het dorp Voorhout. Het duel stond namelijk onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De Voorhouter had een prima wedstrijd zonder discutabele momenten. Uiteindelijk trok hij slechts twee kaarten. Anouar Hadouir en Danny Holla gingen op de bon.