FC Groningen heeft afgelopen vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Dat deden de Noorderlingen op bezoek bij Excelsior in Rotterdam.

De ploeg van Danny Buijs opende voortvarend aan het duel. Mimoun Mahi en Ritsu Doan waren de doelpuntenmakers. Ryan Koolwijk deed namens de thuisploeg wat voor de rust terug. Vervolgens kwam Groningen wederom op een marge van twee. Mateo Cassierra, die een aantal weken geleden nog op De Lageweg te vinden was in duel met SJC, tekende voor zijn eerste competitietreffer: 1-3.

Luigi Bruins wist kort daarna vanaf de strafschopstip weer wat terug te doen voor de Rotterdammers, maar tevergeefs. Jannik Pohl, de Deense aanvaller van de bezoekers, gooide de wedstrijd op slot: 2-4. Voorhouter Django Warmerdam stond negentig minuten op het veld bij de Noorderlingen.

Door de overwinning is FC Groningen voorlopig van de laatste plek af. Concurrent NAC Breda komt morgen nog in actie en bij winst klimmen zij weer over de mannen van Buijs heen op de ranglijst.