Donny Warmerdam heeft maandagavond een zege op voor hem bekend terrein geboekt. De Sassenheimer was met De Graafschap te sterk voor Jong Ajax. Het werd in Amsterdam 1-2 voor de Superboeren. 

Warmerdam vertrok afgelopen zomer bij Ajax, waar hij dertien jaar in de jeugdopleiding actief was. De verdedigende middenvelder kwam tot 82 duels voor de beloften, maar doorbreken in de hoofdmacht zat er niet in.

Vlotte voorsprong
Op sportcomplex de Toekomst trof Warmerdam veel oud-ploeggenoten van vorig seizoen. Het was in dat opzicht extra lekker dat De Graafschap een vroege voorsprong nam. Al na zes minuten brak Basar Önal de ban. Na een klein uur spelen volgde een verdubbeling van de marge via David Flakus Bosilj. Jong Ajax kwam door een goal van Kristian Hlynsson elf minuten voor tijd terug tot 1-2, maar verder liet De Graafschap het niet komen.

Warmerdam speelde de gehele wedstrijd mee. Een andere streekgenoot, Lisserbroeker Thijs Jansen, bleef op de reservebank. Met vier punten uit twee duels staat De Graafschap momenteel vijfde in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Roda JC heeft nog de volle buit na twee duels.

Archieffoto: De Graafschap

Lees ook: Warmerdam debuteert met remise voor De Graafschap

POPULAIRE BERICHTEN