Zijn transfer maakte tongen los in het Warmondse. Selmo Kurbegovic: oud-profvoetballer. Amper vijf jaar geleden nog acterend in de voorronde van de Champions League. Nu spelend in het blauw-wit van Warmunda. Maar ook de aanvaller kon niet voorkomen dat zijn elftal met 2-6 onderuit ging Nicolaas Boys. 

,,De tegenstander heeft ons overrompeld in de tactiek”, zag trainer Alan Campfens langs de zijlijn. ,,Wij hadden er geen antwoord op. Dat zat ‘m in een stukje agressiviteit die wij misten en zij wel hadden. Daarbij kwam nog eens dat wij achterin wat cadeautjes weggaven.”

,,We hebben het omgezet door één-op-één te spelen. Kwamen terug tot 2-4 en hadden nog een aantal gevaarlijke momenten voor hun goal. Helaas kregen we toen een discutabel tegendoelpunt waarbij, in mijn ogen onze keeper gewoon omver werd gelopen. Misschien had hij daarin beter kunnen handelen, maar aan de andere kant fluiten de meeste scheidsrechters in zo’n geval voor een overtreding.”

Hattrick
De Warmonders begonnen nog aardig aan de wedstrijd en kregen zelfs de eerste mogelijkheid. De rechtsback van de thuisploeg, Roy Komen, schoot net voorlangs. Aan de andere kant was het in maar liefst binnen zes(!) minuten tijd wel drie keer raak. De spits van Nicolaas Boys, Menno Moerdijk, toonde zich uiterst productief in de zestien van Warmunda door een onvervalste hattrick te maken: 0-3.

Kort voor rust maakte de aanvaller zelfs zijn vierde van de middag door met een droge knal raak te schieten: 0-4. De ploeg van Campfens deed voor de rust nog iets terug via Kurbegovic. De aanvaller draaide knap weg van zijn tegenstander en schoot van afstand raak: 1-4.

,,Toen hadden we meer positiewisselingen en meer diepte in ons spel. Het was nu te passief.”

De blauw-witten waren deze middag erg afhankelijk van de bevliegingen van de Servische-Nederlander. Iets wat zijn trainer ook constateerde.

,,Hij is natuurlijk een creatieve voetballer die een doelpunt kan maken en een echt voetbaldier”, aldus Campfens over z’n protége. ,,Er zijn ook wel eens wedstrijden zoals vandaag dat je uit een ander vaatje moet tappen. Daar zal hij in mee moeten. Dat geldt overigens niet alleen voor hem, maar ook voor een paar jonkies in ons team.”

Half dozijn
Warmunda schoot vorige week nog goed uit de startblokken met een 0-3-zege bij Aalsmeer. ,,Toen hadden we meer positiewisselingen en meer diepte in ons spel. Het was nu te passief. Nicolaas Boys had het wel. Daardoor raakten we verrast.”

Na de pauze kwam Warmunda terug in de wedstrijd. Na een perfect aangesneden vrije trap kon Bilal el Kourami raakknikken: 2-4. De Warmonders gingen op zoek naar meer, maar gaven enorm veel ruimte weg. De bezoekers wisten hier wel raad mee en maakte uiteindelijk een half dozijn aan doelpunten.

Een kwartier voor tijd maakte Jim Janmaat de meest dubieuze goal van de middag. De aanvaller duwde binnen de vijf meter Warmunda-doelman Michael Christen weg en wist raak te koppen: 2-5. Kort voor tijd maakte Sjef de Groot uit een rebound de 2-6.

Zweven
,,We kwamen goed terug in de wedstrijd en dan hoop je dat je zo’n fase kunt vasthouden. We hebben te maken met een paar jonge gasten die mee moeten in een bepaalde hectiek. Ook had ik het idee dat we nog liepen te zweven van de 0-3 overwinning van vorige week bij Aalsmeer.”

,,We hebben geprobeerd om hierop te hameren bij de spelers. Maar als ik dan zie dat dan het geheel slap overkomt, dan is dat niet goed om te zien. Laten we hopen dat dit een incident was en dat we ons beter gaan wapenen tegen dit soort tegenstanders. Vandaag zijn we overrompeld in de beleving en wisten we geen gebruik te maken van onze wapens.”

Warmunda-Nicolaas Boys 2-6 (1-4). 8. Moerdijk 0-1, 10. Moerdijk 0-2, 14. Moerdijk 0-3, 39. Moerdijk 0-4, 45. Kurbegovic 1-4, 58. El Kourami 2-4, 74. Janmaat 2-5, 84. De Groot 2-6.

Warmunda: Christen, Komen, Solleveld, El Kourami (83. Arnst), Holverda, Kortekaas, Van Noort, Van de Meij, Dijkstra, Belmamoune, Kurbegovic.

Archieffoto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude