Een voetbalelftal wordt afgerekend op de prestaties van dit moment, maar in sommige gevallen is het kijken naar de toekomst een verstandiger idee. Bij Warmunda is het geloof in een rooskleurige toekomst sterk aanwezig. Maar de huidige prestaties zijn nog wisselvallig te noemen.

Ook zondag ging de ploeg in een thuisduel weer onderuit. In de eerste drie wedstrijden werd er twee keer uit gewonnen (bij FC Aalsmeer en Kickers ’69 red.), maar thuis is de balans nog negatief. In het eerste thuisduel dit seizoen ging de ploeg met 2-6 onderuit tegen Nicolaas Boys. Dit weekend bleek Altior met 0-2 een maatje te groot.

Thuisbalans
Brian van Noort vond het geen schande. ,,Nee, want ik denk dat Altior zich in de top vijf gaat nestelen dit seizoen. Dat gold ook voor Nicolaas Boys. Volgens mij hebben we twee goede ploegen nu thuis gehad. Uit hebben we juist laagvliegers gehad. Als je onze resultaten bekijkt, denk ik dat wij blij mogen zijn als wij ons gewoon netjes in de middenmoot melden.”

,,Het gave is dat ik samen met mijn broertje op het veld sta. Dat is onwijs leuk voor de familie.”

De voetballer van de derdeklasser vond de nederlaag over het algemeen niet geheel onterecht na een matige eerste helft van zijn ploeg, maar hij veronderstelde wel dat er meer in had gezeten. ,,Onze tweede helft was prima, maar de bal wilde er niet in. Altior had een prima keeper staan. We hebben genoeg kansen gehad, maar helaas.”

Hoewel Van Noort pas tweedejaars senior is overziet hij de toekomst in Warmond. Volgens hem ligt er een prima tijd in het verschiet voor de blauw-witten. ,,We hebben namelijk een jonge ploeg. Zulke uitslagen als dat we nu hebben laten zien, zijn niet zo gek. We hebben vijf of zes jongens die tweedejaars senior zijn. Daarom ziet de toekomst er goed uit voor ons, denk ik.”

Familie
Ook voor de 20-jarige Warmonder is het niveau in de Derde Klasse wennen. Volgens de twintiger wordt er toch wat anders van hem gevraagd dan in z’n juniorentijd. ,,Het gave is dat ik samen met mijn broertje op het veld sta. Dat is onwijs leuk voor de familie.”

Het gezin Van Noort komt dus graag kijken naar de twee ‘jonkies’. Zeker bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, als de club van Alan Campfens het opneemt tegen ASC. Een derby in de Derde Klasse. ,,Zeker nu ASC na de verbouwing nog dichter bij Warmond is komen te liggen. Daar hoef je niemand bij ons voor te motiveren. We gaan die gasten pakken. Dat weet ik zeker.”

Archieffoto: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)