Een voetbalelftal wordt afgerekend op de prestaties van dit moment, maar in sommige gevallen is het kijken naar de toekomst een verstandiger idee. Bij Warmunda is het geloof in een rooskleurige toekomst sterk aanwezig. Maar de huidige prestaties zijn nog wisselvallig te noemen.

Ook zondag ging de ploeg in een thuisduel weer onderuit. In de eerste drie wedstrijden werd er twee keer uit gewonnen (bij FC Aalsmeer en Kickers ’69 red.), maar thuis is de balans nog negatief. In het eerste thuisduel dit seizoen ging de ploeg met 2-6 onderuit tegen Nicolaas Boys. Dit weekend bleek Altior met 0-2 een maatje te groot.

Thuisbalans
Brian van Noort vond het geen schande. ,,Nee, want ik denk dat Altior zich in de top vijf gaat nestelen dit seizoen. Dat gold ook voor Nicolaas Boys. Volgens mij hebben we twee goede ploegen nu thuis gehad. Uit hebben we juist laagvliegers gehad. Als je onze resultaten bekijkt, denk ik dat wij blij mogen zijn als wij ons gewoon netjes in de middenmoot melden.”

,,Het gave is dat ik samen met mijn broertje op het veld sta. Dat is onwijs leuk voor de familie.”

De voetballer van de derdeklasser vond de nederlaag over het algemeen niet geheel onterecht na een matige eerste helft van zijn ploeg, maar hij veronderstelde wel dat er meer in had gezeten. ,,Onze tweede helft was prima, maar de bal wilde er niet in. Altior had een prima keeper staan. We hebben genoeg kansen gehad, maar helaas.”

Hoewel Van Noort pas tweedejaars senior is overziet hij de toekomst in Warmond. Volgens hem ligt er een prima tijd in het verschiet voor de blauw-witten. ,,We hebben namelijk een jonge ploeg. Zulke uitslagen als dat we nu hebben laten zien, zijn niet zo gek. We hebben vijf of zes jongens die tweedejaars senior zijn. Daarom ziet de toekomst er goed uit voor ons, denk ik.”

Familie
Ook voor de 20-jarige Warmonder is het niveau in de Derde Klasse wennen. Volgens de twintiger wordt er toch wat anders van hem gevraagd dan in z’n juniorentijd. ,,Het gave is dat ik samen met mijn broertje op het veld sta. Dat is onwijs leuk voor de familie.”

Het gezin Van Noort komt dus graag kijken naar de twee ‘jonkies’. Zeker bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, als de club van Alan Campfens het opneemt tegen ASC. Een derby in de Derde Klasse. ,,Zeker nu ASC na de verbouwing nog dichter bij Warmond is komen te liggen. Daar hoef je niemand bij ons voor te motiveren. We gaan die gasten pakken. Dat weet ik zeker.”

Archieffoto: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude