,,Ik zou eerlijk gezegd niet meer weten wanneer wij zo’n ruime overwinning hebben geboekt”, is Bilal El Kourami direct duidelijk over de winstpartij van Warmunda bij NOC Kralingen (1-5). In een seizoen met veel kommer en kwel lijken de Warmonders de laatste weken de schroom van zich af te hebben gespeeld. 

Een eenvoudig middagje voor Warmunda. Volgens El Kourami is dat loon naar werken voor de gehele ploeg. ,,We hebben een heel rommelig seizoen tot nu toe: eerst de trainer die wegging en daarna een aantal spelers die vertrokken. Ik vond dat we het de laatste tijd goed deden. Het team staat nu en ik merk aan mezelf dat ik weer helemaal fit ben. In het begin van het seizoen was ik dat niet, dus ik ben blij dat ik mijn steentje weer  kan bijdragen.”

Tegenstander
Met een goal en twee assists was de middenvelder belangrijk voor zijn ploeg. Op een hard kunstgrasveld speelde de derdeklasser zich naar een overtuigende overwinning. ,,De eerste helft hadden we nog een beetje last van de weersomstandigheden, maar de tweede helft speelden we ze wel weg.”

,,Even serieus, hè? Die tegenstander was niet best. Ik was zelf ’s ochtends vanuit Hoofddorp in m’n eentje vertrokken naar Rotterdam, omdat ik eerst moest werken. Het was een slechte accommodatie en je kreeg er niet echt zin om te voetballen. Toch creëerden wij enorm veel kansen en was de overwinning verdiend.”

Teamprestatie
Oussama Bakiri opende de score voor de Warmonders. Het bleek de enige treffer van de eerste helft te zijn. In het tweede bedrijf ging het een stuk florissanter voor de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer. Brian van Noort zorgde met een dubbelslag voor de 0-2 en 0-3 en ook El Kourami mocht op het scorebord terecht komen.

,,Alan Campfens zei altijd tegen mij dat de mentale weerbaarheid omhoog moest. Ik denk dat dat wel gelukt is.”

,,Ik kreeg de bal in de loop mee en kon hem net over de keeper liften.”, vertelt de middenvelder over zijn goal. ,,Ik vond het zelf een mooie goal. Daarna had ik nog mijn bijdrage aan de 1-5 van Eric Smit. Ik vond dit van ons een prima teamprestatie.”

Nieuwe club
Dat de club aan het einde van het seizoen overstapt naar de zaterdag betekent niet dat de spelers voor spek en bonen spelen. Zeker El Kourami niet. De oud-speler van Ter Leede liet een aantal weken geleden al weten dat hij zichzelf in de picture wil spelen van een nieuwe club.

,,Ik heb met één club een gesprek gehad en er was wel wat interesse van een andere vereniging, maar die zijn nog niet concreet geworden. Ik wil spelen voor een club waar het er echt om draait. Ik blijf in ieder geval m’n best doen en ik denk dat dat terug te zien is aan mijn spel bij Warmunda. Ik denk dat het kwartje bij mij gevallen is. Alan Campfens zei altijd tegen mij dat de mentale weerbaarheid omhoog moest. Ik denk dat dat wel gelukt is. Ik vind dat ik als speler gegroeid ben en een stapje hogerop kan.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook:Foreholte loopt al een kater op voordat het carnavalsfeest losbarst
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys