Warmunda, volgend seizoen uitkomend in de Vierde Klasse zaterdag, zette haar afscheidstournee maandagmiddag kracht bij door een simpele 3-1 thuisoverwinning op Madestein. Enige minpunt op deze zonovergoten middag was dat de Warmondse formatie de score niet veel hoger liet oplopen. Een ware ‘kansenregen’ was deze middag bepaald niet besteed aan de ploeg van interim-trainer Barry van Rijn.

,,Met wat meer precisie had het gemakkelijk een nulletje of acht kunnen worden tegen deze zwakke tegenstander. We waren veel te slordig en dat was vooral na de rust het geval”, verwoordde verdediger Brian van Noort het ontbreken van de nodige doelpunten.

Op Sportpark Het Overbos zette Warmunda direct de toon door al na vijf minuten op voorsprong te komen via Van Noort. Toen Roy Koomen hierna met het hoofd voor de 2-0 tekende, leek een doelpuntenregen in het verschiet te liggen. ,,Daar kwam niet veel van terecht, integendeel. Kort voor de rust maakte Madestein vanaf de stip zelfs de 2-1. Niet dat we er erg van schrokken, maar toch.”

,,Daarnaast werkte het warme weer en het harde, droge veld ook niet bepaald mee.”

Van Noort nam zijn ploeg direct na die tegenvaller aan de hand door met de mooiste goal van de middag de marge weer tot twee uit te breiden. ,,Een voorzet van Hamza (Harmouch, red.) nam ik tussen drie verdedigers intuïtief in één keer op mijn pantoffel, waarna de bal in de winkelhaak verdween. En ook nog eens met mijn verkeerde been”, vertelt de breeduit lachende Warmonder.

Slordig
Hoewel de kansen zich na de pauze voor Warmunda aaneen bleven rijgen, bleef de 3-1 tussenstand tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan. Van Noort kon er desondanks wel mee leven. ,,Zelf was ik ook een keer veel te slordig. En dat overkwam een aantal medespelers eveneens.”

,,We hadden er echt meer moeten maken. Er sloop wel iets te veel gemakzucht in bij ons. Ook omdat de tegenstand bepaald niet sterk was. Daarnaast werkte het warme weer en het harde, droge veld ook niet bepaald mee. Maar goed, alles bij elkaar keerden we toch met een tevreden gevoel terug in de kleedkamer. De punten waren immers binnen.”

,,Veel onrust en veel verliespartijen met als dieptepunt het tussentijds vertrek van trainer Ayhan Gargili.”

,,In principe spelen we nergens meer om, maar toch zijn we voldoende gedreven om dit seizoen goed af te sluiten. Met name ook voor Barry van Rijn die sinds halverwege dit seizoen de honneurs als trainer heeft waargenomen. Hij is een clubman pur sang en verdient het dat we er keihard voor blijven werken. Dat gevoel leeft nu in de groep.”

Zomerstop
,,De eerste seizoenshelft was bepaald geen succes voor ons. Veel onrust en veel verliespartijen met als dieptepunt het tussentijds vertrek van trainer Ayhan Gargili. Dat hebben we inmiddels achter ons gelaten. Door nu goed af te sluiten gaan we na de zomerstop met een goed gevoel aan de slag. Het nieuwe avontuur in de Vierde Klasse zaterdag moet een nieuwe start betekenen voor de club.”

Warmunda, dat met elf punten uit zes duels lekker meedraait in de poule, kan met nog twee competitieduels voor de boeg, tegen respectievelijk OHVV en ASW, het huidige goede gevoel alleen nog maar versterken.

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘El Kourami: „„Er hangt nog altijd een foto van mij op de club”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)