Het was bitterkoud zondagmiddag in Warmond. En op het veld stonden twee gehavende ploegen. Schorsingen, blessures en zelfs een enkele vakantieganger teisterden beide selecties. De uitkomst van 90 minuten derbyvoetbal was dan ook een logische: een 1-1 gelijkspel, en daar mocht na afloop niemand over klagen.

Van de twee trainers was Alan Campfens het meest in zijn nopjes met de puntendeling. De promovendus zit in een moeilijke fase, en stond voor aanvang tweede van onder. ,,We zijn zeker blij met een punt, maar wat we vorige week bij WVC-uit al zagen, is dat het vertrouwen dat we sommige spelers geven wordt uitbetaald. En dat is waar een trainer in deze fase naar kijkt, want we zitten echt in een moeilijke periode. We hebben niet de luxe situatie dat we met een bepaalde opstelling kunnen spelen. We zijn genoodzaakt aanpassingen en omzettingen te doen.”

Zijn 10 jaar oudere vakgenoot en trainer van de tegenstander, René Ras, had iets meer moeite met het eindresultaat. ,,Er had meer ingezeten. Zeker als je kijkt naar het veldoverwicht dat we in de tweede helft hebben gehad. Maar we hebben niet genoeg uitgespeelde kansen gehad om te zeggen dat je had moeten winnen. Maar als er een had moeten winnen waren wij het. Dus tevreden kan je niet zijn met een punt.”

,,Het is ongelofelijk. Die bal wordt ingespeeld en die scheidsrechter raakt hem, en pardoes valt hij voor zijn voeten”

Toch klonk ook bij Ras niet de echte teleurstelling door in de stem. Van Nispen was na rust duidelijk de bovenliggende partij geweest, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Na 25 seconden spelen was er een grote kans, maar wie dacht dat dat  de opmaat was voor meer, kwam bedrogen uit. ,,Dat was een dot van een kans. Als je die erin schiet speel je een hele andere wedstrijd. Maar we waren vandaag aan de bal niet goed genoeg.”

dsc_0217_bewerkt-1Warmunda en Van Nispen waren aan elkaar gewaagd in weinig verheffende derby

Campfens zag daar juist de kwaliteit van de Zilkers: ,,Van Nispen heeft, als ze de bal hebben, een fantastische ploeg met al die lopende mensen vanuit het middenveld.”  Toch was het Warmunda wat beter begon aan de wedstrijd. ,,We kregen twee goede kopkansen en we maken ook die goal. Op dat moment verdiend was de voorsprong verdiend.”

Een kopbal belandde boven Tom van Maris op de lat en viel goed voor Jeroen van Noort die de bal in de lege goal kon koppen. Een moment waar Ras van baalde: ,,Ze scoren uit een standaardsituatie waar we niet mannelijk genoeg verdedigen. Het kopduel wat vooraf ging, die mag niet verloren worden.” Om daar zeer Cruijffiaans aan toe te voegen: ,,Je hoeft hem niet te winnen, maar je mag hem zeker niet verliezen.”

,,Voetballend aanvallend, hadden we wat meer hadden kunnen bereiken.”

Kort na de openingstreffer van Warmunda was er een soortgelijke situatie bij de goal van Michael Christen, doelman van de Warmonders. Ook daar ging de bal via de lat terug het veld in maar nu leidde het een counter in. Een machtige rush van de sowieso positief opvallende buitenspeler Reza Rajabzadah eindigde in de 16 met een flinke duw van een verdediger van Van Nispen. Scheidsrechter Oosterlaken weigerde echter de bal op de stip te leggen en zo bleef het 1-0.

Tot vlak voor rust Van Nispen een vrije trap kreeg. Campfens: ,, Zuur dat we hem op dat moment tegen krijgen. Het is ongelofelijk. Die bal wordt ingespeeld en die scheidsrechter raakt hem en pardoes valt hij voor de voeten van Mike van Haaster.” En die schoot, zoals al zo vaak dit seizoen, onberispelijk binnen.

Positief
Na rust daalde het aantal kansen nog verder en hoewel Van Nispen dus wel aandrong kwam Warmunda niet echt meer in de problemen. De coaches namen het positieve van wat ze gezien hadden mee richting de laatste wedstrijd voor de winterstop. Campfens: ,,Als ik de ploeg van Van Nispen afzet tegen onze jongens, en die wil ik echt niet tekort doen, dan ben ik tevreden met wat ik heb gezien. We hebben zelf weinig weggegeven maar ook weinig gecreëerd. Uiteindelijk kan ik alleen maar trots zijn op die jongens. Dikke pluim.”

Ook Ras: ,,Ik kan mijn ploeg niks verwijten, we hebben naar de mogelijkheden gespeeld. De instelling was goed. Voetballend aanvallend, hadden we wat meer hadden kunnen bereiken.”

Warmunda – Van Nispen 1-1 (1-1). 24. Van Noort 1-0, 45+1. Van Haaster 1-1.

Warmunda: Christen, Ten Have, De Taeye, El Kourami, Wijsman, Kest, Esman, Van Noort, Kortekaas, Komen, Rajabzadah (76. Mastemaker).

Van Nispen: T. van Maris, Smit, Van Westerop, Van der Linden, De Groot, S. van Maris, Damen, Zonneveld, Van Haaster, Vleugel, Nederstigt.

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude