„Het contrast was groot ten opzichte van vorige week’’, vond Warmunda-verdediger Brian van Noort na afloop van de wedstrijd tegen RKDES. Vorige week tegen WVC werd er met maar liefst 1-6 verloren. Er stond geen team op het veld, was de conclusie. Dat was deze keer wel anders. Een 1-1 gelijkspel tegen de ploeg uit Kudelstaart tot gevolg. Daar konden de mannen van Ayhan Gargili mee verder.

Van een kansloze wedstrijd tegen de mannen uit Roelofarendsveen naar een 1-1 gelijkspel. Hoe hebben de Warmonders dat voor elkaar gekregen in een week tijd?

„Beginnen bij de basis’’, legt Van Noort uit. „Als je met zijn allen iets wilt, moet je bereid zijn om voor elkaar te werken en positief naar elkaar coachen.”

Rode kaarten
,,Dat was vorige week niet het geval. Toen zag je dat we makkelijk door de ondergrens kunnen zakken. Deze week hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Dat begon de vorige wedstrijd eigenlijk al, toen onze aanvoerder Necmettin Imac ons in de rust had toegesproken. Daar zijn toen al flinke woorden gevallen. Tijdens de trainingen hebben we het er nogmaals goed over gehad.’’

,,Bij de laatste rode kaart van RKDES zei die speler wat tegen mij, maar de scheids dacht dat het voor hem bedoeld was.”

Eigenlijk hadden Warmonders moeten winnen van RKDES. In de knotsgekke wedstrijd in Kudelstaart vielen vier rode kaarten, waarvan er drie werden gepresenteerd aan de thuisploeg. Dat er vier rode prenten werden getrokken, sloeg volgens Van Noort helemaal nergens op.

„Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Aan hun kant vielen er drie rode kaarten en aan onze kant mocht Ouassim Bakiri vertrekken met een rode kaart. Allemaal vanwege aanmerkingen op de leiding. Normaal mag je wel iets zeggen tegen de scheids, maar al trok je je mond maar open was het al geel.”

,,Bij de laatste rode kaart van RKDES zei die speler wat tegen mij, maar de scheids dacht dat het voor hem bedoeld was. Heel raar. Maar goed, we hadden de drie punten gewoon naar Warmond moeten meenemen.’’

,,Je moet ook niet vergeten hoe het vorige week ging.”

Een tegenvaller voor de ploeg van Gargili, want Van Noort maakte zelf nog de 0-1 in  de 88ste minuut. Sjoerd van der Voort gaf de bal voor op Erik Smit. Die kon hem verlengen en bij de tweede paal stond Van Noort om hem binnen te tikken.

Ruimtes
„Dat de tegenstander in de blessuretijd nog de 1-1 maakte, was wel even een domper. Aan de andere kant heeft Rens van der Zwet, die keepte omdat Joran Kret in de warming-up geblesseerd afhaakte, ons ook een paar keer goed gered.’’

Als Warmunda de wedstrijd wat volwassener had uitgespeeld, dan had de driepunter in de tas moeten zijn voor Warmunda. „Daar ben ik het mee eens, maar je moet ook niet vergeten hoe het vorige week ging. De ruimtes waren tegen WVC veel te groot, daardoor zijn we iets realistischer gaan spelen. Dat resulteerde nu in een beter resultaat.”

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Dick Verhoeven is Lasse Schöne niet’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)