De eerste thuiswedstrijd van Warmunda onder interim-trainer Barry van Rijn werd er niet eentje om over naar huis te schrijven. Tegen Sporting Leiden werd het 0-5. Het begin was hoopvol met een paar goede kansen voor de thuisploeg, maar na de 0-1 zakte de ploeg uit Warmond ver weg. De doelpunten werden veel te makkelijk weggeven. Toch was dat niet hetgeen waar het na afloop over ging. Er werd vooral gesproken over het proces van het elftal van Van Rijn in deze moeilijke fase voor de club.

 De Warmonders begonnen nog met een paar goede aanvallen aan de wedstrijd. Ouassim Bakiri en Brian Van Noort hadden de score kunnen openen op Sportpark Overbos, maar lieten dat na. Na de 0-1 van Tolga Karpuz kwam Warmunda er niet meer aan te pas.

 „Het begin was positief te noemen’’, constateerde Van Rijn terecht na afloop. „Na de 0-1 is het zaak om de koppies omhoog te houden en met zijn allen bij elkaar te blijven als groep. Maar helaas hebben we daar vandaag veel moeite mee gehad.’’ Dat had de ploeg uit Warmond zeker, want daarna kreeg Sporting Leiden de overhand. Het team uit Leiden kon af en toe erg gemakkelijk door de defensie snijden om uiteindelijk uit te lopen naar 0-5.

Degradatiepoule
Als hekkensluiter van de Derde Klasse is het nu vooral zaak om onder de nieuwe trainer ervoor te zorgen dat iedereen bij elkaar blijft. Warmunda moet zich daarom zo goed mogelijk voorbereiden op de degradatiepoule volgens Van Rijn. „We hebben sinds het vertrek van Ayhan (Gargili,red.) allemaal ploegen gehad die nog in de top zes van de ranglijst kunnen eindigen. Van te voren wisten we dat we een zwaar programma voor de boeg hadden. Daarom moeten we vooral dingen opsteken van dit soort wedstrijden en dat als bagage meenemen naar de degradatiepoule.’’

Daarin is het voor de Warmonders te hopen dat er wat meer punten behaald worden. Het voornaamste probleem voor het elftal van Van Rijn is op dit moment de achterhoede. De goals vielen ook tegen Sporting Leiden weer veel te simpel. Bilal el Kourami zag toch nog enkele positieve punten waar Warmunda mee verder kan.

,,We moeten op dit moment geen verwachtingen hebben van elkaar”

 „Het middenveld stond vandaag goed, maar dat moeten we proberen door te trekken naar de laatste linie. We bevinden ons met zijn allen in een nare situatie, maar iedereen is er voor de volle honderd procent mee bezig om er wat van te maken. Dat is een groepsproces. We moeten op dit moment geen verwachtingen hebben van elkaar, maar ons stinkende best blijven doen.’’

Het is de enige goede insteek om er de komende tijd alles uit te halen wat erin zit. Daar wordt de gehele club bij betrokken. Tijdens de trainingen worden er oud-selectie spelers of gestopte voetballers van de club uitgenodigd om de weerstand te verhogen.

Verschil
„Die gasten komen ook steeds meer. We hebben natuurlijk te maken met een krappe selectie. Op trainingsdagen werken we ons de pleuris in en gaat het ook naar behoren. Maar het verschil tussen de trainingen en wedstrijden is op dit moment te groot. Door middel van extra spelers wordt de weerstand vergroot en heb je meer mogelijkheden tot je beschikking. Dat moet uiteindelijk tot uiting komen op de zondagen’’, sloot van Rijn af. 

 Warmunda – Sporting Leiden 0-5 (0-3): 13. Karpuz 0-1, 26. D. Maaskant 0-2, 41. D. Maaskant 0-3, 48. K. Maaskant 0-4, 81. K. Maaskant 0-5.

Warmunda: Van der Zwet, Mastemaker, Arnst, Holverda, Van der Voort, Van Noort, Harmouch, Kortekaas, El Kourami (67. Van Bentem), Bakiri, Smit (72. Van de Wetering).

Tekst: Roy van der Meij.
Foto: leidenamateurvoetbal.nl/Monica Merbis.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein