Met een 4-1 overwinning in eigen huis werd er zondag voorlopig afscheid genomen van het voetballen op die speeldag bij Warmunda. Na een 3-0 ruststand deed de ploeg van Barry van Rijn het in de tweede helft rustig aan tegen ASW. De overwinning kwam niet meer in gevaar. De Warmondse vereniging eindigde zo als derde in de ‘Derde Klasse Laag D’. Eén van de doelpuntenmakers, Nick van Riessen toonde zich tevreden met de driepunter.

,,Vooral de eerste helft was goed van onze kant”, zag de vleugelaanvaller. ,,We konden elkaar goed vinden en hadden ASW meteen onder druk gezet. Daarnaast kon ik zelf ook nog een goal maken. Er kwam een voorzet vanaf links, waar één van mijn teamgenoten, ik kon niet zien wie, overheen maaide. Uiteindelijk kon ik de bal nog binnen tikken.” De andere goals in de wedstrijd kwamen van de voet van Jasper Kortekaas (twee keer) en Ouassim Bakiri. ,,In de tweede helft hebben we het iets rustiger aan gedaan.”

,,Voor mij persoonlijk is het wel een goed jaar geweest voor mijn ontwikkeling.”

Meer was er ook niet nodig tegen de nummer laatst van de Derde Klasse Laag. Voor de Warmonders kwam er met de 4-1 overwinning een einde aan een raar seizoen, waarin de nieuwe trainer Ayhan Gargili het jaar niet af mocht maken op ‘Het Overbos’.

Draaicirkel
,,Het begin van de competitie was stroef van ons, maar voor mij persoonlijk is het wel een goed jaar geweest voor mijn ontwikkeling. Ik kwam van de jeugd en merkte dat het fysiek toch wel een stukje zwaarder was. In de jeugd zette ik mijn tegenstanders vaak zelf aan de kant, nu werd ik regelmatig zelf aan de kant gezet. Maar omdat ik best een vlugge buitenspeler ben, is mijn draaicirkel vaak weer een stuk kleiner dan de meeste tegenstanders. Op die manier kon ik het fysieke gedeelte dit seizoen vaak opvangen.”

Voor de buitenspeler had het seizoen best nog wat langer mogen duren, nu hij een volwaardig lid is van het vlaggenschip. ,,Zolang er wedstrijden te spelen zijn, vind ik het gewoon lekker om te voetballen. Het enige dat wel prettig is, is dat je nu even wat andere dingen kan doen, en vakantie kan vieren.”

,,Er komt volgend jaar een leuk team te staan met veel Warmonders.”

Na de zomerstop gaat de focus op de zaterdag bij de derdeklasser. Net als vele andere teamgenoten is de Warmonder ook content met de switch van speeldag. ,,Ik was niet anders gewend in de jeugd. Voor mij komt het dus beter uit. Het is ook leuk dat er veel andere teams op zaterdag spelen. Daardoor kunnen we zelf ook nog bij andere potjes kijken, of blijven er straks mensen hangen die bij ons komen komen. Ik vind het top.”

Bevriend
In het volgende voetbalseizoen zal de aanvaller voorin wel meer concurrentie krijgen voor zijn positie. Zo maakte de club dit weekend de komst van buitenspeler Melle de Louw bekend. De twintiger komt over van Teylingen. ,,Melle ken ik vanwege z’n broertje, daar ben ik bevriend mee. Met Rick van der Boon, die ook naar Warmunda komt, heb ik zelfs nog gevoetbald. Er komt volgend jaar een leuk team te staan met veel Warmonders.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Nederlaag bij Laakkwartier verandert gevoel over seizoen Foreholte niet’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude