Warmunda, de debutant in de Derde Klasse die het zo goed deed, is voorlopig van het goede spoor verdwenen. Een sterkte start kreeg vorige week een dreun met de nederlaag tegen Voorschoten’97. Herstel moest volgen tegen hekkensluiter MMO. Maar de ploeg van Alan Campfens schonk de nummer laatst na acht speelronden de eerste punten van het seizoen. In Warmond ging de thuisploeg vrij roemloos met 0-2 ten onder.

Op voorhand zou je zeggen dat dit een ‘appeltje eitje’ moest worden ook voor de promovendus. MMO, de gehele competitie veelal speelbal van de tegenstander, moest toch simpel opzij gezet kunnen worden. Maar de bal is rond en de gasten maakten optimaal gebruik van de foutjes van de gastheren. Campfens: ,,We hebben vandaag verloren door drie factoren. We waren niet slim genoeg. We waren niet resoluut genoeg en we misten het vernuft om een goal te maken.”

Eerste punt

Bij het eerste punt van Campfens ging het mis bij de openingstreffer. Warmunda, spelend zonder aanvoerder Vincent Solleveld, beging een overtreding op een riskante positie. MMO wist daar wel raad mee en verzilverde het buitenkansje, ,,Los of dat een overtreding was of niet. Je mag die bal niet uit een standaardsituatie tegen krijgen.”

Factor twee

Bij de 2-0, die viel op een moment dat Warmunda vol op jacht was naar de 1-1, kon Campfens factor twee de schuld geven. ,,We krijgen twee keer de kans om de bal weg te schieten. Dat doen we niet en dan kun je erop wachten dat zij hem wel maken.”

Zijn derde punt betrof het niet omzetten van de kansen die er wel degelijk waren in een treffer. ,,Ik wil niet zeggen dat we hele grote kansen hebben gehad, maar pech in de afronding hadden we zeker. Een balletje op de lat en in een paar kopsituaties vergeten we het goede te doen of ontbrak net dat beetje geluk.”

Waarschuwing

Het verlies kwam niettemin redelijk hard aan. ,,Je waarschuwt de jongens dat zij ooit de eerste punten gaan halen. Dat weet je. Zo is voetbal. Maar dat het tegen ons gebeurt is zuur. Zeker als je kijkt naar de uitslagen. Met dertien had je nu maar drie punten van de koplopers gestaan.”

Toch zijn de behaalde tien punten niet slecht, stelt Campfens. ,,Er komen weer wat meer jongens terug van blessures. We hebben het nu gedaan met de jongens die we hadden. Alle keuzes die ik tot nog toe heb gemaakt, kan ik rechtvaardigen. Dat vind ik ook wel belangrijk. De laatste weken gaven jongens de prioriteit aan op vakantie gaan bijvoorbeeld.”

Het gemis van aanvoerder Solleveld was ook opvallend. ,,Vincent is de laatste weken wat minder op dreef. Hij is iets te veel bezig met de scheidsrechter en dat soort zaken. Hij weet dat hij daarmee het team niet helpt. Vorige week heb ik hem daarom ook na een uur gewisseld.Hij is een goede verdediger die de ploeg daarmee juist kan helpen.”

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)