Na afloop van de met 0-3 verloren wedstrijd tegen laagvlieger Voorschoten’97 was Warmunda-trainer Alan Campfens niet heel vrolijk gestemd. In theorie zag het er vooraf aantrekkelijk uit. Bij winst zou Warmunda aansluiten bij de eerste vier clubs op de ranglijst. Het liep zondag heel anders dan verwacht.

Vooral het gebrek aan de juiste instelling irriteerde de oefenmeester. ,,Ik denk wel dat deze uitslag geflatteerd is, maar wij hebben het in een aantal facetten van de wedstrijd niet goed gedaan”, klonk het teleurgesteld uit de mond van de trainer. ,,Vanuit de tactiek zoals we het hebben besproken, miste ik vanaf het begin een stukje power, energie en kracht. Als je alles op vijftig procent doet, loop je snel achter de feiten aan.”

Het werd gelijk al zichtbaar na tien minuten spelen toen Niels van den Berg Warmunda-doelman Arthur van Dam met een schuiver liet vissen: 0-1. Campfens: ,,Stom balverlies. De rest van de groep denkt dan dat we in balbezit verder kunnen en staat vervolgens uit positie. Je loopt dan gelijk achter de feiten aan.”

Aanvoer
Dat Warmunda niet goed uit de verf kwam was te zien op het veld. De aanvoer was simpelweg te matig. De ploeg creëerde slechts twee mogelijkheden in het vervolg van de eerste vijfenveertig minuten. Uit de zes corners die Warmunda forceerde kwam het ook niet tot scoren.

campfens Bezorgde blikken op de Warmunda-bank

Tussendoor had de ploeg van Huib van Oostrom Soede nog de pech dat het tweemaal de lat toucheerde, anders had de ploeg van Campfens al veel ruimer op afstand gestaan. Het was ook aan de Warmondse keeper te danken, dat Warmunda niet al snel op een onoverbrugbare achterstand werd gezet. De beide ploegen leken met 0-1 de rust in te gaan, totdat Voorschoten ’97 vlak voor rust een vrije trap kreeg. Mike Radenko Nikic schoot het buitenkansje binnen. En daar kon Campfens moeilijk mee leven.

,,Ik kon nog vrede hebben met de 0-1 achterstand met de rust. Nu werd het door een foute beslissing van de scheidsrechter 0-2″, brieste de trainer. ,,Dan moet je de tweede helft twee maal scoren om de zaak te repareren. Ik vond al dat we in de eerste helft meer konden brengen en hoopte op een gelijkmaker van ons. Tot de vrije trap werd gegeven, die nergens op sloeg, en ons de kop kostte. Gewoon een tackel puur op de bal, onbegrijpelijk.”

,,Als we dit tegen iedere tegenstander doen, win je geen wedstrijden. De jongens weten dat ook.”

De tweede helft werd een ‘net-niet-verhaal’ voor Warmunda, ondanks dat Campfens meer snelheid in de ploeg bracht met Chafik Belmamoune in plaats van Nick Arnst. Zo werden twee pogingen goed gepareerd door Voorschoten-doelman Abdel Kader Lamrabette. Uit voorzorg werd met nog een half uur op de klok ook aanvoerder Vincent Solleveld gewisseld voor Mart ten Have. Solleveld liep onnodig tegen geel aan en om erger te voorkomen haalde Campfens de verdediger naar de kant.

Het laatste half uur bracht weinig op voor de ploeg van Campfens ondanks de wisselingen. Het werd in de absolute eindfase nog 0-3. Maar de wedstrijd was toen al gespeeld. ,,Jammer van vandaag. Volgende week kunnen ze zich revancheren tegen MMO. Dan moeten we beter beginnen dan vandaag. Als we dit tegen iedere tegenstander doen, win je geen wedstrijden. De jongens weten dat ook. Ik verwacht volgende week een gemotiveerd Warmunda.”

Warmunda – Voorschoten’97 0-3 (0-2). 10. Van den Berg 0-1,  44. Nikic 0-2, 90. Van den Berg 0-3

Warmunda: Van Dam, De Taeye, Solleveld, (60. Ten Have), Witteman, Arnst, (46. Belmamoune), Kourami, Kest, (84. Mastemaker) B. van Noort, Esman, Kramer, J. van Noort.

Foto’s: Jeannette Dijkstra