Als Denzel James bij Noordwijk over de vleugel wordt weggestuurd vertoont de kleine buitenspeler grote gelijkenissen met een Train à Grande Vitesse (TGV).  Net als de Franse hogesnelheidstrein is James in dat geval nauwelijks of niet bij te benen.  Dat wapen heeft vv Noordwijk, de club waar de 22-jarige vleugelaanvaller intussen aan zijn vierde seizoen bezig is, in het verleden bepaald geen windeieren gelegd.

Daarbij past wel de aantekening dat opeenvolgende blessures ervoor hebben gezorgd dat de in Leiden woonachtige voetballer langdurig buiten beeld bleef. Met name in de eerste twee seizoenen van zijn verblijf op Sportpark Duinwetering. Daarmee zette de tendens die zich op sportpark De Toekomst waar hij lang speelde in de Ajax-jeugd, zich voort. ,,Hamstringblessures en tweemaal een gebroken teen hebben er uiteindelijk toe geleid dat Ajax afscheid van me nam”, vertelt de voetballer die ooit te boek stond als één van de grootste talenten in de Ajax-jeugd. Op YouTube zijn de bewijzen voor deze stelling nog altijd terug te vinden.

,,Het probleem is vooral dat ik over korte spieren beschik. In combinatie met mijn explosiviteit levert dat sneller blessures op. “

Revalidatie
Na zijn periode bij Ajax kwam James één seizoen uit voor UVS om in het seizoen 2013-2014 voor Noordwijk te kiezen. Door (opnieuw) een gebroken teen en hamstringklachten kwam de aanvaller in zijn eerste twee seizoenen aan de Duinwetering slechts sporadisch in actie. Toch was zijn optreden in de hoofdmacht van Noordwijk in het voorjaar van 2015 reden voldoende voor Kozakken Boys om zich voor hem te melden. Een overgang die niet zonder slag of stoot verliep. Uiteindelijk bleek het avontuur in Werkendam van korte duur.

Een nieuwe blessure zorgde ervoor dat hij geen minuut in actie kwam voor zijn nieuwe club, waarna een in het vooruitzicht gestelde revalidatieperiode van vier maanden hem rauw op het dak viel. ,,In overleg met Kozakken Boys is toen het contract ontbonden en ben ik bij Noordwijk aan mijn revalidatie gaan werken. Uiteindelijk was ik na een, voor beide partijen vervelend afscheid, weer welkom bij de club. Deze zomer ben ik sinds jaren blessurevrij aan het seizoen begonnen en dat voelt goed. Het probleem is vooral dat ik over korte spieren beschik. In combinatie met mijn explosiviteit levert dat sneller blessures op.  Vooral in de categorie hamstring. Dat kan ik proberen te voorkomen door veel te rekken, maar garantie daarop heb je natuurlijk nooit. De breuken in mijn teen staan daar los van. Hopelijk blijf ik daar in het vervolg van verschoond”, aldus Noordwijks kleine TGV.

JamesIn duel met Joey Zandbergen van FC Rijnvogels

Dit seizoen wil James aan het einde van de rit met Noordwijk wel met de felbegeerde schaal staan. Zijn ploeg miste begin juni promotie naar de Derde Divisie op een haar door in blessuretijd van de tweede play-off wedstrijd de gelijkmaker te incasseren, waarna het in de noodzakelijke verlenging helemaal fout ging. Vervolgens werd medio juni op identieke wijze de finale om de landelijke beker bij Staphorst verloren. ,,Drie weken later stonden we alweer op het trainingsveld in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Die verliep vrij aardig, hoewel we nogal wat tegentreffers incasseerden. In de openingswedstrijd van het seizoen bij Spijkenisse speelden we op de valreep gelijk, waarna we toch in een moeilijke periode zijn beland met veel puntverlies.”

,,Jammer dat je dat mist, maar het draait voor mij om Noordwijk.”

,,Het lange seizoen in combinatie met de dreunen waar we tegen ASWH en Staphorst aanliepen eisten toch hun tol ben ik bang. De laatste weken gaat het echter weer beter. We zijn nu bezig aan een goede serie en moeten dat zien vast te houden. Hoewel het nog niet sprankelend is, winnen we onze wedstrijden nu wel. Dat geeft weer voldoende zelfvertrouwen en dat brengt ons verder vooruit. De kloof met de koploper is te overbruggen. Laten we dit seizoen ook maar wat later pieken. Vorig seizoen hebben we het op het einde eigenlijk verspeeld. Dat mag ons dit keer niet gebeuren”, vertelt James die dit zich dit seizoen driemaal doeltreffend toonde.

Balen
De in een kinderdagverblijf in Voorhout werkzame James kan werk en voetbal gemakkelijk combineren. Extra reistijd is er nauwelijks en dat bevalt hem wel. Wekelijks spelen bij Noordwijk zorgt er wel voor dat hij zijn jongere broer Dean niet al te veel ziet spelen. ,,Net als ik komt hij ook op zaterdag in actie. Hij speelt als vleugelverdediger in de B1 van Volendam. Dean is weliswaar niet zo snel als ik, maar is wel een stukje langer en beschikt ook over andere kwaliteiten. We lijken wat dat betreft niet echt op elkaar. Jammer, dat je dat mist, maar het draait voor mij om Noordwijk. We moeten dit seizoen de stap omhoog wel zetten.  Spelen in de Hoofdklasse is eigenlijk balen, maar dat gegeven moeten we met elkaar accepteren. Met deze selectie horen we echt op een hoger niveau thuis. Daar ben ik van overtuigd.”

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)