Robbert de Ruiter is een prima spreker, iemand die in mooie volzinnen het verloop van een wedstrijd kan duiden. Maar na afloop van het bezoek aan ONS Boso Sneek hield de trainer van FC Lisse het kort, alsof hij niet om de hete brij hoefde heen te draaien. ,,0-0 is terecht, ik kan er kort over zijn.”

Dat FC Lisse door het verlies van Scheveningen en remise van IJsselmeervogels uitstekende zaken had kunnen doen, deerde De Ruiter allerminst. ,,Juist niet”, reageerde de coach. ,,We lopen geen averij op, en houden de voorsprong intact. En wat is averij? Wat kun je er aan doen als het een terechte uitslag is? Zij hebben fantastisch verdedigd, heel compact en passievol, en wij waren aanvallend niet goed genoeg. Bovendien denk ik dat nog zat ploegen daar punten gaan verspelen. Ook concurrenten van ons.”

,,Dan merk je wel dat je koploper bent. Vorig jaar hadden ze bij wijze van gebaald met een punt tegen ons. Nu zijn ze zeer blij met een gelijkspel.”

Sneek-uit, De Ruiter weet uit ervaring dat het lastig is. ,,Ik heb er meerdere keren gespeeld, ook met Noordwijk, en je moet het daar altijd van momentjes hebben. Hun backs waren goed, die beten zich echt vast. En Steven (Olsthoorn) had het lastig. Die aanvoerder, Ale de Boer, vind ik overigens een topper. Verder waren ze voor het eerst ook weer een beetje compleet. De afgelopen weken hebben ze diverse jongens van achttien en negentien jaar laten debuteren, maar die hoefden nu niet aan te treden. Zij hebben het gewoon heel goed gedaan. Ik ben niet ontevreden met een punt.”

FC Lisse ervoer in het noorden des lands dat het door tegenstanders nu anders wordt benaderd. ,,Dan merk je wel dat je koploper bent”, stelde De Ruiter. ,,Vorig jaar hadden ze bij wijze van gebaald met een punt tegen ons. Nu zijn ze zeer blij met een gelijkspel.”

Compliment
In Sneek kwam vooral de liefhebber van goed verdedigend werk aan zijn trekken. Kansen waren er nauwelijks. ,,Wij hebben voor rust een paar halve gehad, en een grote voor Thierry (Monteny). Zij hebben echt puur op een punt gegokt en vanuit de omschakeling gespeeld. Wij hebben risico genomen door met heel veel ruimte in onze rug te spelen. Daarvoor moet ik mijn laatste linie een compliment maken. We hebben niets weggegeven. Al met al is de brilstand terecht.”

Ook de van een schorsing teruggekeerde Van Eeuwijk kon geen potten breken. ,,Martin was ondermaats, zeer ondermaats. Hij had het lastig, maar dat gold eigenlijk voor iedereen.”

ONS Boso Sneek – FC Lisse 0-0

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede (86. Stevens), Rauws, Vermeulen (46. De Vries), Van Eeuwijk, Monteny, Olsthoorn (66. Onal), Fokkema

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen