,,Wat een bullshit. Hoezo moet ik € 36,- betalen voor het lezen van een artikel?” Het is letterlijk een zin uit een mailtje dat we ontvingen in maart van dit jaar. Toen kondigden we aan dat sommige artikelen alleen beschikbaar zijn voor bezoekers die vriend zijn van Voetbal in de Bollenstreek. Of beter gezegd: € 36,- per jaar betalen om VIDB te ondersteunen in verdere ontwikkeling.

Nu ruim een half jaar later maken we – kijkend naar alle feedback die we kregen – de balans op. En voeren we een flinke verandering door: niet langer vragen een bedrag per jaar, maar een klein bedrag per artikel.

Uit de feedback komt naar voren dat jullie plezier en waarde uit VIDB halen. Ook tof: er is een bepaalde trots op de plek die de Bollenstreek inneemt als voetbalregio in Nederland. Want als je ziet wat er in onze streek allemaal gebeurt, dan is dat best bijzonder. De meesten van jullie willen dan ook wel degelijk bijdragen aan de ontwikkeling van VIDB en daar onderdeel van zijn. Er zitten alleen wat haken en ogen aan hoe we dat nu inrichten met die € 36,- per jaar.

Het belangrijkste punt: het voelt alsof je € 36,- betaalt voor dat ene artikel dat je wil lezen. Ja, je krijgt een jaar lang toegang tot alle artikelen maar zo ervaar je dat niet. Veel eerlijker zou zijn dat je alleen betaalt voor het artikel waarin je geïnteresseerd bent. Die € 36,- is op dat moment veel te veel geld.

Duurt lang….
Ook blijkt dat het allemaal te lang duurt: eerst al die gegevens invullen. Dan je inbox checken. Dan weer inloggen. Dan betalen. Dan inloggen in Mijn Account… Ben je er nog? Inderdaad. Veel te omslachtig dus. Tot slot: sommigen van jullie vinden die banners zo irritant dat ze bereid zijn te betalen om ze niet meer te zien. Maar de meesten vinden het weliswaar irritant maar niet zodanig om ze af te kopen.

Je krijgt € 2,50 cadeau!
Daarom zijn we terug gegaan naar de tekentafel en gaan kijken hoe we dit efficiënter en eerlijker kunnen maken. Resultaat: het is mogelijk om per artikel te betalen. Denk aan bedragen als € 0,29 of € 0,39 voor een interview, column of rubriek. Het enige wat je achter hoeft te laten is je e-mailadres  – waar we verder niks mee gaan doen – en deze te verifiëren. Op deze manier kun je dus zelf bepalen waar je wel of niet voor betaalt.

Betekent dit nu dat alles achter een betaalmuur verdwijnt? Nee, dat niet. Nieuws zal gewoon toegankelijk blijven. Aan ons om te zorgen dat de stukken die achter een muur verdwijnen zo onderscheidend zijn dat jij het waard vindt om het te lezen.

We zullen deze nieuwe vorm van betalen de komende tijd verder onder de aandacht brengen en uitleggen. Op woensdag 21 november gaan we deze manier van betalen lanceren. En…in het kader van ons 5-jarig bestaan op 25 november geven we iedereen die zich registreert € 2,50 cadeau. Hupsakee!

Ben je lid van de VIDB Vriendenclub? We zullen je per mail uitleggen wat dit betekent voor je lidmaatschap. 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)