,,Wij kunnen ons gezicht prima laten zien deze week op de feestweek”, lacht Rik Vermeulen. En Vermeulen zelf helemaal. Hij werd de matchwinner in Ermelo. FC Lisse won tegen de plaatselijke DVS ’33 met 0-1. Een broodnodige overwinning voor de mannen van Arjan van der Laan, na een paar hele lastige weken. De komende week kan er gelachen worden in het Lissese feestgedruis.

,,Het waren lastige, moeilijk weken. Hoe je het ook maar wilt noemen”, blikt Vermeulen terug op de rouwdagen in Lisse. ,,Er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd, dat het nu prettig is dat we een stap in de goede richting hebben kunnen zetten door punten te pakken.” Doelman Mark de Vries beaamt de woorden van de middenvelder. ,,Onze start in de competitie was al niet al te best en we hebben roerige weken achter de rug. Ik zie in mijn hoofd Han zo nog een paar keer binnenlopen tijdens wedstrijdbesprekingen. Dat is raar. Maar dat we nu deze wedstrijd positief hebben afgesloten, is lekker.” Dankzij de overwinning sluipt de ploeg weg uit de onderste regionen. Van de 15e plek is afscheid genomen en Lisse vindt zich nu terug op plek 12, maar kan nog doorstoten naar de middenmoot. De ploeg heeft namelijk één wedstrijd minder gespeeld dan de directe concurrentie. Die wedstrijd tegen Scheveningen moet nog worden ingehaald.

Cruijffiaans
Maar dat de drie punten uit bij Ermelo meer dan welkom waren, is een understatement. Terecht of niet, ze gaan wel mee in de tas naar Lisse. ,,Elke winstpartij is toch terecht?”, zegt Vermeulen met een kwinkslag, om er daarna een Cruijffiaanse uitspraak uit te gooien. ,,Als je er ééntje meer maakt dan je tegenstander heb je terecht gewonnen.” Maar Vermeulen geeft ook toe dat het niet makkelijk ging. ,,Het was af en toe met hangen en wurgen. Alleen krijgen zij niet echt honderd procent kansen. Als je de hele wedstrijd bekijkt, hebben wij terecht gewonnen. Zij hebben een team dat leuk voetbal speelt, met prima spelers, maar spelen het niet slim uit. Ze dreven de aanvallen te ver door en moeten duidelijk nog wennen aan de Topklasse.” Het frivole spel van DVS’33 viel ook De Vries op. ,,Als we ze onder druk hadden gezet kwamen ze er af en toe heel snel uit door de bal één keer te raken. Ze speelden echt fris en lieten merken dat ze als promovendus niks te verliezen hadden.”

Vieren
Voor Vermeulen was het ook weer prettig om het net te vinden. Dat was wel even geleden. ,,Bijna twee jaar”, herinnert Vermeulen zich. ,,En deze was ook nog eens lelijk zeg. Maar hij zat er in, dat is het belangrijkste.” De knop moet snel weer worden omgedraaid naar HHC Hardenberg. Die komen ze dinsdag weer tegen. Nu niet voor de competitie, maar voor de KNVB-beker. ,,We hebben het na de wedstrijd nog wel even gevierd met een groepje bij de feestweek. Laten we er vandaag ook nog even van genieten, dan gaat maandag de knop weer om”, vertelt De Vries. Beide heren zijn het er mee eens dat er dinsdag gewonnen moet worden van Hardenberg. De Vries: ,,We hebben nog wat recht te zetten tegen HHC Hardenberg.” Vermeulen kijkt al verder. ,,We hoeven maar één potje te winnen en dan komen we misschien een mooie tegenstander uit het betaalde voetbal tegen.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)