De Horesca Horecavo Zaalcup en de Business Cup zijn twee evenementen die jaarlijks onder de hoede van Voetbal in de Bollenstreek worden georganiseerd. Daar komt veel bij kijken, logisch. Met behulp van Tournify (www.tournify.nl) is het sinds kort het voor ons een stuk makkelijker om de toernooien tot een succesvol einde te brengen. Abel Menkveld, oprichter van Tournifyvertelt waarom hij een paar jaar geleden zijn bedrijf opstartte. 

,,We zijn dit project begonnen samen met WePlayEsportsDe oprichters van dat bedrijf zijn goede vrienden van mij. Ik deed zelf mee aan de toernooitjes en ik heb er ook gewerkt. Mijn taak was om het toernooi in goede banen te leiden. Daar kwam veel bij kijken, aangezien er heel wat dingen goed moet worden bijgehouden.”

,,Deelnemers, uitslagen, de poule-indeling en nog meer. Wij moesten alles zelf in Excel bijhouden en daar werden we gek van. De nummers één van een poule berekenen was niet zo moeilijk, maar de beste nummers twee was een ander verhaal in Excel. Daardoor kreeg ik het idee dat het makkelijker zou kunnen.”

,,Het mooie van dat evenement was, dat de mensen ook live mee konden kijken met de poules.”

Menkveld had een studiegenoot die zijn bachelor in Informatiekunde had behaald. Samen met hem produceerde hij een software die goed van pas zou komen op de Fifa-toernooitjes. Met Tournify creëerden ze een software-programma die de tussenstanden van de wedstrijden live kon bijhouden, de poule-indelingen kon doen en de deelnemers kon inschrijven. Nadat de software klaar was, kon het worden getest in samenwerking met WeplayEsports

iDeal
Ook op de afgelopen editie van de Horesca Horecavo Zaalcup kwam Tournify ook goed van pas. Dankzij de software konden de uitslagen snel worden ingevoerd en was de tussenstand in de poule snel berekend. Niet alleen de organisatoren konden zien wat de verhoudingen waren in het toernooi, maar ook de deelnemers konden live zien wat de stand van zaken was. Zo konden ze eenvoudig via een link erachter komen op welke plek ze stonden in de poulefase.

,,Het was mooi dat het daar ook werkte. De mensen konden zich via het software-programma inschrijven voor deelname en gelijk betalen via iDeal. De toernooi-organisator hoefde alleen nog de veldindeling te maken. Het mooie van dat evenement was, dat de mensen ook live mee konden kijken met de poules.”

,,Volgende week komen we weer met een update waardoor alles weer wat gebruikersvriendelijker wordt. We luisteren graag naar wat de klanten willen.”

,,We willen meer dan alleen de optie bieden om de standen live te volgen, zoals bij de zaalcup.”

Niet alleen tijdens het zaalvoetballen en gamen kan Tournify goed van pas komen. Het bedrijf heeft in de toekomst grote plannen en wil zowel nationaal als internationaal groeien. De bedoeling is dan ook dat de software gebruikt kan worden voor meerdere sporten en evenementen.

,,We willen meer competities aan de klant bieden. Daarnaast willen wij de veldindeling van het toernooi flexibeler maken voor de klant. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen en wij willen het zo makkelijk mogelijk maken. Voor dit seizoen hebben we grote plannen. We willen meer dan alleen de optie bieden om de standen live te volgen, zoals bij de zaalcup. Het zou tof zijn als we meerdere sporten kunnen ondersteunen. We zijn trouwens van plan om het op de Business Cup ook te gebruiken.”

Wilt u meer informatie over Tournify? Of bent u geïnteresseerd in de diensten van Tournify? Ga dan naar www.tournify.nl of mail naar Abel@Tournify.nl 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen