width=

Tegen HHC Hardenberg (1-3) werd één ding bij VVSB pijnlijk duidelijk: trainer Jack Honsbeek heeft op het middenveld nog een puzzel te leggen. De ruimtes in de middelste linie waren regelmatig veel te groot. Hoewel er met Danny Bakker, Patrick Batist en Tim de Rijk technisch en fysiek gezien drie prima spelers op het middenveld stonden bij de Noordwijkerhouters, klopte het samenspel tussen het trio nog niet. Zal nieuwkomer Kevin Brands dan de sleutelspeler in het elftal worden waar de tweededivisionist naar op zoek is?

De paars-gelen verrasten vriend en vijand een week geleden met het aantrekken van de 30-jarige profvoetballer. Met clubs als NAC, Willem II, FC Volendam, Go Ahead Eagles op z’n CV komt er een in ieder geval een flinke dosis aan ervaring terecht op Sportpark De Boekhorst. ,,Maar we moeten alleen niet denken dat we nu ineens de Messias binnen hebben gehaald”, haalt de Leidse trainer vakkundig de druk van de schouders van Brands af.

Compliment
Messias of niet, Honsbeek is in ieder geval zeer content met de versterking op het middenveld. Brands werd pas laat aangetrokken na het noodgedwongen vertrek van Timo Ruigrok in Noordwijkerhout. Het afgelopen half jaar voetbalde de Bosschenaar in Indonesië bij Bali United FC. Opnieuw een club die hem als mens alleen maar zal hebben verreikt.

,,Voetbal kan ook een uitlaatklep voor hem zijn.”

,,Qua persoonlijkheid en kennis en ervaring op voetbalgebied, denk ik dat deze transfer een ‘prima iets’ is voor de club”, oordeelt Honsbeek. ,,Deze transfer is wat mij betreft ook een compliment richting de technische commissie waard. Kijk, als je uitgaat van zijn CV is hij een toegevoegde waarde voor de selectie. Toch moet je altijd nog maar afwachten hoe hij zich mengt, hoe hij aankomt in Noordwijkerhout of hoe hij zicht tussen de jongens in het veld verhoudt.”

Brands krijgt de komende periode rustig de tijd van de club om zich in Noordwijkerhout te melden. In een eerder interview sprak de 30-jarige voetballer openlijk over z’n twee maanden te vroeg geboren dochtertje. ,,Met m’n vrouw gaat het goed en met mijn dochter gaat het naar omstandigheden goed. Het is van dag tot dag leven, maar we hebben tot nu toe wel goede hoop”, vertelde de nieuwbakken VVSB-er daarover.

Korte termijn
De Noordwijkerhouters laten hem daarin z’n eigen weg kiezen. ,,Ik heb dagelijks contact met hem”, legt Honsbeek uit. ,,We steunen hem waar mogelijk als club. Het is een vervelende situatie waarin hij verkeert. Toch zullen wij uiteindelijk ook gebruik moeten kunnen maken van zijn kwaliteiten en ik denk dat het op korte termijn ook gaat gebeuren. Voetbal kan ook een uitlaatklep voor hem zijn.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Middenveld even zorgenkindje bij VVSB’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)