SJC wist van tevoren dat de belangen relatief groot waren voor de wedstrijd tegen De Dijk. De Noordwijkers konden de staartploegen definitief achter zich laten bij een winst in Amsterdam en de druk verhogen op de onderkant van de middenmoot in de Derde Divisie. De middag pakte totaal anders uit. De Dijk kwam dichterbij dankzij een 3-1 overwinning op SJC, een andere staartploeg Eemdijk won en de directe concurrent voor een plekje hoger, VVOG, liep een puntje uit. 

En dus liet linksback Jordy Groot enkele uren later nog net geen vloek over z’n lippen rollen, maar zat het er dicht tegenaan. ,,We lieten elkaar stikken”, reageerde hij diep teleurgesteld op de einduitslag. ,,De instelling waarmee we het veld in liepen was gewoon niet goed.”

En dat is voor een ploeg als SJC een hard gelag. ,,Absoluut”, was Groot het daar direct mee eens. ,,We moeten beseffen dat wij geen Noordwijk of Quick Boys zijn. Die kunnen op een mindere dag alsnog een driepunter pakken. Die kunnen op tachtig procent toch nog winnen. Dat kunnen wij niet. Wij zullen altijd honderd procent moeten geven.”

,,We waren helemaal  niet agressief. Elke keer waren we drie, vier stappen te laat.”

De uitlatingen van Groot en de uiteindelijke einduitslag roken een beetje naar onderschatting van De Dijk. Een ploeg die tot de wedstrijd in Amsterdam elf punten achter SJC stond en pas één wedstrijd had gewonnen. ,,Misschien was het dat ook wel, maar dat zou raar zijn. We wonnen thuis met 2-1 van De Dijk, maar dat was toen enigszins gelukkig. We zeiden toen al tegen elkaar dat we het ons niet konden voorstellen dat zij laatste stonden.”

Moedeloos
De middag begon al slecht, omdat de eerste tegengoal al viel nog voor er tien minuten waren gespeeld. Hoewel SJC daarna in de eerste helft op de been bleef, was het niveau niet naar wens, volgens Groot. ,,We hadden amper een middenveld en stonden vaak met vijf man achterin op één lijn. Daar konden ze zo doorheen lopen. We hadden afgesproken ze te laten komen om ze op onze helft keihard aan te pakken. Maar we waren helemaal  niet agressief. Elke keer waren we drie, vier stappen te laat. Om moedeloos van te worden.”

Groot ruimt op met het hoofd

In de tweede helft vergrootte De Dijk de voorsprong van 1-0 naar 3-0. Sven Wesselink, die z’n debuut maakte bij de Noordwijkers, maakte de stand nog enigszins dragelijk door vijf minuten voor tijd de 3-1 te maken. Over de invaller had Groot nog wel een goed woordje over.

,,Dat Sven inviel was positief. Hij scoorde met een kopbal en had vlak daarvoor ook al de lat geraakt. Ook Mark Turk viel weer goed in. Die is het de afgelopen paar wedstrijden al aardig aan het doen en is steeds meer aan de deur aan het kloppen.”

,,De nederlaag tegen De Dijk is wel even aangekomen.”

Het waren ook de enige positieve geluiden van de middag die verder door Groot beschouwd werd als een incident. ,,Neem de laatste wedstrijden. Tegen DOVO (3-3) waren we in de tweede helft echt goed. Tegen Achilles’29 thuis (4-2) hebben we één van onze beste wedstrijden gespeeld en tegen FC Lisse (2-0 verlies) was het voor de toeschouwer misschien niet zo’n leuke pot, maar stonden we wel goed compact. Maar nu tegen De Dijk was gewoon ondermaats.”

Maart
Nu SJC, net als de half voetballend Nederland, een weekje rust heeft kan de focus langzaam worden gelegd op de belangrijke maand maart waarin het ODIN’59, ONS Sneek en VVOG tegen gaat komen. Ploegen die of dicht tegen SJC aan staan of geen onhaalbare kaart lijken te zijn voor de Noordwijkers.

,,De nederlaag tegen De Dijk is wel even aangekomen. Dat gaan we eerst van de week maar even bespreken. Daarna gaat de focus op de volgende maand. Je hebt nu ook weer gezien dat Eemdijk zomaar even kan winnen bij ODIN en dat VVOG weer knap met 2-2 gelijk heeft gespeeld bij SteDoCo. De middenmoot pakt ook zomaar puntjes tegen elkaar. Tijd dat wij dat ook weer gaan doen.”

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘VVSB: beschamend, gênant en pijnlijk tegelijk’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen