FC Rijnvogels en Martijn Tjon-A-Njoek kenden een prima zaterdag. De Katwijkers haalden met liefst 6-1 uit tegen Haaglandia en de spits tekende voor twee goals. ,,Het waren frommelgoals, ze verdienden niet de schoonheidsprijs”, bekende Tjon-A-Njoek. ,,Maar stel dat je er vijftien of twintig in een seizoen maakt, waarvan tien frommelgoals, dan is iedereen dat heel snel weer vergeten.”

Rijnvogels voerde in de tweede helft een grote voetbalshow op. Bij rust keek de thuisploeg nog tegen een 0-1 achterstand aan. ,,Het was eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als vorige week tegen Sportlust. We waren voetballend beter, maar verzuimden mogelijkheden om te zetten in grote kansen. Net die laatste pass kwam steeds niet aan.”

Mitchell Beijersbergen kreeg niettemin een unieke kans om de score te openen, maar faalde vanaf elf meter bij een strafschop. Op slag van rust sloeg Haaglandia wel toe. ,,In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we moesten blijven voetballen, want we waren gewoon beter”, aldus Tjon-A-Njoek. ,,Gelukkig maakten we snel de 1-1 en daarna ging het lopen. In de tweede helft viel alles goed.”

Half dozijn

Martin Onderwater zorgde voor de gelijkmaker, waarna Tjon-A-Njoek FC Rijnvogels op voorsprong zette. De spits zou uiteindelijk tweemaal doel treffen, evenals Pieter van der Breggen. Niels van Veen en Beijersbergen maakten het half dozijn treffers compleet. In de tweede helft miste ook Haaglandia nog een strafschop.

,,Dit is lekker voor het vertrouwen. Ook voor mij persoonlijk, omdat ik een aantal weken geblesseerd was”, aldus Tjon-A-Njoek, die overkwam van Kon. HFC. ,,Het bevalt me super. We hebben een open, sociale groep en Rijnvogels is een leuke club.”

De start van Rijnvogels mag er zijn. De ploeg van Hein van Heek leidt op doelsaldo de dans in de Hoofdklasse B, nog voor streekgenoten Ter Leede, Quick Boys en Noordwijk. ,,Er wordt vaak gesproken over een plek in de top vijf, maar ik vind dat we op zijn minst voor een periodetitel moeten gaan”, besluit Tjon-A-Njoek.

FC Rijnvogels – Haaglandia 6-1 (0-1). 45. Blackshaw, 0-1, 46. Onderwater 1-1, 57. Tjon-A-Njoek, 2-1, 60. Van den Breggen 3-1, 63. Tjon-A-Njoek 4-1, 78. Van Veen 5-1, 87. Van den Breggen 6-1

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, J. Zandbergen, Wijmer, R. Zandbergen, Van der Horst, Van Veen, Beijersbergen, Tjon-A-Njoek (72. Kooij), Onderwater (65. Van der Bent)

Tekst: Gerben Oostdam