In voetbal is goed spel leuk, maar het maken van doelpunten essentieel. Dat laatste aspect beheerste Woerden vandaag beter dan het sterkere SJC. De Noordwijkers kregen met het verlies een bittere pil te verwerken: 0-1.

Heel SJC had zijn zinnen gezet op het thuisduel tegen Woerden, die hoe dan ook gewonnen moest worden. Dat lukte niet en dus bleef SJC voor de vijfde wedstrijd op rij verstoken van een zege. SJC staat inmiddels elfde met zeven punten uit evenzovele duels.

Het tegendoelpunt viel na een fout bij SJC achterin. ,,In plaats van een veilige bal te spelen, probeerden we een tegenstander uit te spelen”, zei Kees Zethof tegen Bollenstreek Omroep. ,,Daardoor moest de volgende kiezen. Balletje breed en er stond er één vrij voor te keeper. Dat is ook de enige keer dat ze gevaarlijk bij onze keeper zijn geweest.”

Afdrukken

Zelf was SJC beduidend gevaarlijker. Zethof: ,,We moeten niet denken dat we een team hebben dat tien kansen per wedstrijd gaat creëren. Maar alles bij elkaar opgeteld hebben we vier of vijf kansen gehad, waarbij we konden afdrukken. Als de tegenstander ons na afloop de complimenten geeft en vertelt dat ze eigenlijk niets te vertellen hadden, is dat wel vervelend.”

Zethof blijft rustig, maar weet dat de ommekeer snel moet volgen. ,, We moeten niet teveel gaan afwijken binnen de huidige manier van denken. Uiteindelijk is het wel zo dat als je een bepaalde weg inslaat het ondersteunt moet worden door resultaten. Anders gaat het aan de jongens knagen. Van de week gaan we even met elkaar in conclaaf over hoe de jongens dat ervaren. Zij zijn toch degenen die het moeten uitvoeren. Als zij er niet volledig achter staan, zullen we misschien toch een iets ander concept moeten verzinnen.”

Archieffoto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels