FC Lisse heeft het lekkerste voor het laatst bewaard. Op overtuigende wijze werd een in alle opzichten moeizaam jaar toch goed afgesloten. De return tegen Staphorst werd voorafgegaan door vuurwerk en ook tijdens de wedstrijd liet FC Lisse het knetteren. Door de riante 6-1-zege speelt Lisse volgend seizoen in de Derde Divisie. 

Coach Robbert de Ruiter, ,,Ik ben vandaag echt verwend door die gasten. Ik ben een gelukkig man, vooral door hoe de jongens hebben gespeeld. Met passie, strijd en goed veldspel hebben we de klus geklaard. We kunnen weer vooruit kijken. Wat een heerlijke competitie staat ons volgend seizoen te wachten. Geweldig man. Ik heb er nu al heel veel zin in.”

FC Lisse kreeg in meerdere opzichten veel voor de kiezen dit seizoen. In de persoonlijke sfeer was het wegvallen van leider Han de Haan een mokerslag. De Haan was zeer geliefd binnen de club en bij de spelersgroep. Na de gewonnen wedstrijd tegen de Staphorsters werd er naar de hemel gekeken en een ode naar boven gemaakt.

Feest 3                             De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende sfeeractie

Roel de Goede was blij dat het een goede afloop was geworden en refereerde gelijk aan de overleden De Haan. ,,Ja, je kunt wel stellen dat we flink wat achter de rug hebben en dat alles ons niet in de koude kleren is gaan zitten. Het verlies van Han, de trainerswissel daarna en de resultaten die niet heel goed waren te noemen. Vandaag hebben we laten zien dat we veel beter zijn dan Staphorst. Wij horen gewoon in de Derde Divisie. Als het eenmaal loopt, zijn we niet te houden.”

Vorige week na de 1-0 nederlaag was Koen Fokkema stellig. ,,Ik kan me niet voorstellen dat wij tweemaal verliezen van Staphorst.” De flankspeler hield woord en zette een kwartier na rust persoonlijk de ploeg van Jan van Raalte schaakmat (4-1). De zoveelste sublieme pass van de absolute uitblinker Kevin Winter ging daar aan vooraf. Winter kan met een gerust hart weer zijn oude leventje oppakken. Hij heeft zijn taak volbracht. En hoe!

Felicitaties
De (scheidend) coach van Staphorst, Van Raalte, was onder de indruk van Winter, ,,Wat een rust straalt deze speler uit”, was zijn conclusie. Winter nam nuchter de felicitaties in ontvangst, ,,Het ging wel lekker.” Daar was alles mee gezegd, aldus de spelbepaler.

Dat er veel spanning op de wedstrijd stond, was wel duidelijk. Na het kleine verlies van vorige week was de verwachting dat de ploeg van De Ruiter een zware middag te wachten stond. En zo geschiedde aanvankelijk, maar toen Thierry Monteny Lisse aan de leiding hielp, leek het hek van de dam. Maar dat pakte anders uit, want veerkracht bracht Staphorst drie minuten later langszij. Mark Schraa werkte schitterend de 1-1 langs De Vries.

De Vries                               De naar Katwijk vertrekkende Mark de Vries was emotioneel na afloop

Monteny: ,,Ja, dat was zeker een domper. Maar we hadden afgesproken om bij tegenslag niet in paniek te raken. Kop omhoog houden en weer op zoek gaan naar de volgende goal.”

En dat gebeurde in recordtijd. Eerst scoorde Rik Vermeulen fraai de 2-1, twee minuten later was Murat Onal trefzeker: 3-1. Met deze twee snelle goals deelde Lisse een mokerslag uit die de opponent niet meer te boven zou komen, ondanks dat Staphorst op dat moment maar een goal was verwijderd van een eventuele verlenging.

Na rust stelde Lisse definitief orde op zaken. De tweede helft was net tien minuten oud toen de snelle Fokkema in beeld kwam. Hij was goed voor de 4-1 en de genadeklap voor Staphorst. Door doelpunten van wederom Onal en Vermeulen liep de ploeg van De Ruiter uit naar 6-1. Het was tijd voor een publiekswissel voor Winter als dank voor bewezen diensten. Het was een weelde voor de supporters die uitzinnig waren van vreugde. Er werd niet meer gepraat over het rampjaar. Alles was vergeten, want Lisse speelt gewoon in de Derde Divisie volgend seizoen.

FC Lisse – Staphorst 6-1 (3-1). 21. Monteny 1-0. 24. Schraa 1-1. 35. Vermeulen 2-1. 38. Onal 3-1. 55. Fokkema 4-1. 60. Onal 5-1. 80. Vermeulen 6-1.

FC Lisse: De Vries, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede, (75. Messaoud), Rauws, Winter (81. Van Heulen) Monteny, Vermeulen, Fokkema (66. Filippo), Onal.

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO