Verdediger Frank Guijt van Voorschoten ‘97 gaat komend seizoen voetballen voor FC Rijnvogels. ,,Een mooie uitdaging”, omschrijft de Katwijker zijn overstap. De centrale verdediger moet zichzelf eerst bewijzen bij het tweede en op trainingen met de A-selectie. Precies waar volgens hem de uitdaging in zit. ,,De club was vanaf het begin heel eerlijk tegen mij. Ik kan me vinden in het plan.”

Guijt roemt de manier waarop jonge spelers een kans krijgen op de Kooltuin. In gesprek met de technische commissie werd Guijt het pad toegelicht dat Rijnvogels voor ogen heeft. ,,Als je goed genoeg bent, speel je gewoon”, legt de toekomstig speler van Rijnvogels uit. ,,Dat mag ik dus laten zien in het tweede en op de trainingen.”

Het lijkt er dus op dat Guijt de weg der gelelijkheidheid moet bewandelen. Met spelers als Kevin Wijmer, Orlando Ouwehand, Rob en Joey Zandbergen en een andere aanwinst Wouter Soomer is de concurrentie groot in de achterhoede. Je kunt je afvragen of het verstandig is om een vaste basisplaats bij een eersteklasser in te ruilen voor de moordende concurrentie bij een hoofdklasser.

,,Dat zeiden ze ook bij Voorschoten, maar ze snappen wel dat ik voor mijn kansen wil gaan”, vertelt Guijt. ,,Het is toch een stapje hoger. Ze vinden het vooral jammer dat ik weg ga en dat waardeer ik. Het was een prima tijd. Ik heb me daar echt kunnen ontwikkelen”, spreekt Guijt zich lovend uit over Voorschoten ’97. ,,Maar ondanks het goede gevoel bij Voorschoten, deze kans kon ik niet laten liggen. Hier wil ik voor de volle honderd procent voor gaan.”

Rechtsback of centraal

Het plan voor volgend seizoen is in ieder geval duidelijk. Guijt: ,,Ik moet me richten op de centrale posities en de plek van rechtsback. Ik kan op beide uit de voeten. Het centrale duo staat er natuurlijk al een tijdje, dat zal het wel moeilijker maken. Welke positie het wordt, maakt me niet zo veel uit. Als ik maar speel.”

Ook al is de concurrentie zwaar op zijn posities, de Katwijkse verdediger ziet er ook zijn voordelen in. ,,Het zijn jongens met voldoende ervaring. Daar kan ik veel van opsteken, bijvoorbeeld tijdens de trainingen.”

Vlak voor het vastleggen van Guijt maakte Rijnvogels bekend dat ook Jaco van der Bent op de Kooltuin gaat spelen. Guijt is blij met zijn komst. ,,Bij Quick Boys heb ik vaker met hem gespeeld. Maar ook met Rob Zandbergen bijvoorbeeld. Het wordt leuk om weer met die jongens samen te spelen. We hebben al wat contact gehad. Ik word in ieder geval ontzettend hartelijk ontvangen door de spelers.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Voorschoten ’97

equaflor
Gebruik je app? Klik hier voor de banner

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)