Noordwijk heeft het contract van Lerin Duarte per direct ontbonden. Dat maakte de tweededivisionist zondagavond bekend. Volgens Noordwijk heeft Duarte aangegeven niet de motivatie te kunnen opbrengen om dusdanig fit te worden dat hij op Tweede Divisie-niveau van waarde kan zijn.

Begin juni meldde Noordwijk de komst van de 33-jarige oud-speler van onder meer Ajax, Heracles Almelo, Sparta. Duarte was op dat moment eigenlijk drie jaar inactief geweest als voetballer. De laatste twee jaar van zijn dienstverband in Griekenland speelde hij nauwelijks: eerst door een blessure en later door een conflict met de clubleiding. Aris F.C. probeerde hem eruit te werken, maar Duarte koos ervoor om zijn contract uit te dienen.

Na terugkomst in Nederland besloot Duarte een jaar niets te doen. De middenvelder sloot nog wel even aan bij ASWH, maar vertrok uit Hendrik-Ido-Ambacht zonder een wedstrijd te hebben gespeeld.

Aanvankelijk wél motivatie
Nu gebeurt bij Noordwijk hetzelfde, ondanks dat Duarte een tijdje terug in gesprek met VIDB aankondigde om aan zijn fitheid te willen werken. “De competitie begint in augustus. Ik ben eerder begonnen met voor mezelf trainen, lekker in de gym, en nu hebben we natuurlijk de voorbereiding. Ik heb mezelf toen zo’n twee maandjes gegeven om een paar kilo kwijt te raken en lekker de oude te worden.”

Trainer Kees Zethof liet zaterdag al zijn licht op de situatie schijnen en sorteerde toen reeds voor op een afscheid, dat nu door de clubleiding wereldkundig is gemaakt. “Duarte zal je bij ons niet zien acteren. Je moet willen en wij gaan niet aan een dood paard trekken. Ik heb hem veel te weinig op het trainingsveld gezien.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Duarte blij met Noordwijk na lange periode van inactiviteit
Check ook: Noordwijk legt middenvelder met Champions League-ervaring vast


POPULAIRE BERICHTEN