Ter Leede en de zaterdagtak van Van Nispen zijn als enige clubs binnen de Bollenstreek al verzekerd van een periodetitel. Valken’68 kan zich daar eventueel na komend weekend bijvoegen. Maar welke tegenstanders komen zij tegen in de competitie voor promotie naar een hogere klasse? Voetbal in de Bollenstreek zet de mogelijkheden op een rijtje.

Ervan uitgaande dat Ter Leede ‘gewoon’ als tweede eindigt als de ploeg zaterdag op eigen veld van middenmoter Swift wint en daarmee nummer drie Stedoco voor blijft, volgen op dinsdag 29 mei en zaterdag 2 juni twee promotiewedstrijden (eerst uit en daarna thuis) in de eerste ronde van de nacompetitie. De één-na-hoogst geklasseerde periodekampioen uit de Hoofdklasse B is dan de tegenstander. Het lijkt er op dit moment op dat de Sassenheimers de amateurs van Ajax tegen gaan komen.

Wachtkamer
Mocht Van Nispen, dat dankzij de 2-1 zege op FC Oudewater de tweede plek heeft overgenomen, op de huidige positie blijven, dan is MVV’27 de tegenstander over één wedstrijd. De nummer drie uit de Derde Klasse B is afkomstig uit Maasland, dat gelegen is in het Westland. Vervolgens moet de ploeg uit De Zilk nog twee rondes overleven om promotie naar de Tweede Klasse af te dwingen.

Valken’68 zit voorlopig nog even in de wachtkamer. Zelf moeten de Valkenburgers sowieso in eigen huis winnen van SVC’08 om nog kans te maken op de titel in de Tweede Klasse C. Verspeelt koploper Die Haghe punten tegen DSO, dan gaat het kampioenschap naar de ploeg van trainer Arie van Duijn. Gebeurt dat niet, dan pakt Valken’68 bij winst de vervangende periodetitel. In dat geval is CVV Berkel, nummer drie van de Tweede Klasse D, met zekerheid de opponent op 2 juni, waarna nog eventueel twee rondes volgen.

Note redactie: Voetbal in de Bollenstreek geeft jou na komend weekend meer informatie over het vervolg in de nacompetitie.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen