Na twee verliespartijen heeft Valken ’68 weer een punt gepakt. Tegen het sterker geachte Swift kopte Dick van der Toorn in blessuretijd de 1-1 binnen. ,,Een gewonnen punt”, oordeelt Valken-coach Andries Wendt.

Twee weken terug beloonde Valken ’68 zichzelf niet, nadat het bij een 1-0 achterstand tegen Sportlust’46 vooruit was gaan voetballen. Sterker nog, Sportlust maakte in die wedstrijd vlak voor tijd de 2-0. Het lijkt alsof de ploeg uit Valkenburg een snelle leerling is, want vandaag werd er tegen Swift wel geprofiteerd van het opportunistische spel. Of het punt gestolen was of niet, welkom was hij zeker. ,,Een goud puntje”, klonk Wendt tevreden.

,,We hebben er voor geknokt en ‘m uiteindelijk gekregen. Mijn selectie verdient een dikke pluim, want ze hebben er twee keer 45 minuten alles aan gedaan. Hier kunnen we op voortborduren. Zulke puntjes zijn altijd lekker voor het team.” Zeker nu Wendt openlijk zijn doelstelling heeft bijgesteld van handhaving naar een plek in de middenmoot in de Eerste Klasse.

Gelijkopgaand

Valken ’68 begon moeizaam aan de wedstrijd. De bezoekers uit Amsterdam hadden het betere van het spel in de eerste 15 minuten. ,,Dat is helemaal niet gek, zij hebben de betere ploeg”, stelt Wendt eerlijk. ,,Maar je zag na die openingsfase dat we goed terug kwamen en gelijkwaardig waren aan Swift tot de rust.”

Na rust was een ander verhaal. Wendt: ,,Daarin domineerde Swift en kwamen ze tien minuten voor tijd verdiend op 0-1. We besloten om gewoon vooruit te blijven spelen en toen zag je dat Swift het naliet om zelf die 0-2 te maken. Wij hebben het risico genomen en daar werden we voor beloond. En of het dan een gestolen is of niet? Ik vind het een beloning. Deze 1-1 voelt als een overwinning.”