Zijn nieuwe rol in de basiself van Dogan Corneille beviel Emiel Wendt afgelopen zaterdag uitstekend. Daarnaast kreeg de aanvaller ook van zijn oefenmeester na afloop van het met 5-0 gewonnen duel tegen Haaglandia de complimenten over de wijze waarop hij op ‘tien’ zijn opdracht had vervuld. ,,Het is wel even iets anders dan in de spits. Dit is echt meters maken, maar door mijn loopvermogen lukte dat uitstekend. Als het dan zo uitpakt, geeft dat een lekker gevoel.”

De 21 jarige Wendt heeft net als zijn (jongere) broer Axel (19), die eveneens deelt uitmaakt van de Noordwijk-selectie het voetbal van geen vreemde. Vader Andries behoeft als ex-voetballer en trainer in deze regio geen nadere toelichting. In zijn 5e seizoen in de roodwitte-selectie heeft de lange aanvaller inmiddels vijf goals achter zijn naam staan. Toch was de rol waarmee Corneille hem tegen Haaglandia het veld instuurde nieuw voor hem. ,,Van zestien naar zestien vergt nog meer loopvermogen, dan ik al gewend ben, maar dat kan ik wel aan. Het was wel prettig dat we zaterdag als team een uitstekende wedstrijd hebben neergezet. Dat helpt daarbij natuurlijk wel. Het enige dat voor mijzelf ontbrak was een doelpunt. Voor de rust raakte ik de paal om daarna in kansrijke positie net naast te schieten, terwijl er ook nog een kopbal via de lat over de goal verdween. Een goaltje had mijn dag helemaal perfect gemaakt.”

Trefzeker
De ruime zege op Haaglandia in combinatie met het vertoonde spel leverde Noorwijk volgens Wendt nog eens een extra portie zelfvertrouwen op in de aanloop naar de kraker van a.s. zaterdag tegen Quick Boys. ,,Het was mooi dat het scoren ditmaal wel lukte. De weken ervoor mankeerde het daar wel aan. Het spel bleef goed, maar we vergaten ons daarvoor te belonen in de vorm van doelpunten. Die zullen we tegen Quick Boys ook hard nodig hebben. Die wedstrijd staat bij ons al maandenlang rood omcirkeld op de kalender. Het leeft echt, dat merk je op de club en ook in het dorp. We moeten ook op eigen veld laten zien dat we de beste zijn en daarmee een tik uitdelen. Op Nieuw Zuid lukte dat uitstekend, maar als dat over twee wedstrijden lukt, lever je daarvoor het echte bewijs. Makkelijk zal het niet worden. Quick Boys beschikt net als wij over een uitstekende ploeg. Ze zijn niet voor niets al maandenlang ongeslagen. Dat zegt voldoende over de moeilijkheidsgraad, maar dat geldt ook voor hen. We hebben eigenlijk allebei de pech dat er dit seizoen twee ploegen zover boven de rest uitstijgen in de Hoofdklasse B.”

Wendt bewaart, zeker het afgelopen jaar, uitstekende herinneringen aan ontmoetingen met clubs uit Katwijk. Bijna een jaar geleden had hij met twee goals een belangrijk aandeel in de 2-1 zege op het toen nog ongeslagen Katwijk, terwijl hij zich in december in het thuisduel tegen FC Rijnvogels ook al trefzeker toonde. De 2-0 op Nieuw Zuid als invaller begin oktober vorig jaar staat daarnaast nog altijd op zijn netvlies gebrand. Wendt: ,,Na een lob van Jaap (red: Van Duijn) bleven de Quick Boys-verdedigers staan. Ik liep voor de zekerheid toch maar mee zodat ik bal, die van de lat terugkwam, bij de tweede paal kon binnenglijden.”

Zelfverzekerd
Voor Wendt is het nog geen zekerheidje dat hij zaterdag aan de aftrap staat. Corneille wil de posities binnen zijn team nog wel eens anders invullen. Met name met het oog op de tegenstander die op het programma staat. ,,Maar dat heeft ook te maken met de sterke bank waarover we dit seizoen beschikken. We hebben dit seizoen wel vaker bewezen dat wissels bij ons beslissend zijn geweest voor het wedstrijdverloop en de einduitslag. Het is aan de trainer om te bepalen op welke wijze hij de tegenstander wil gaan bestrijden, maar het is natuurlijk wel duidelijk dat ikzelf graag aan de aftrap sta. Dat kan ik niet anders afdwingen dan deze week weer volle bak te trainen. Maar ik denk dat iedereen bij ons dat wel zal doen. Zeker tegen Quick Boys wil je als Noordwijker heel graag spelen. Het kan niet snel genoeg zaterdag zijn”, aldus een zelfverzekerde Emiel Wendt.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen