Na het ‘gouden puntje’ van vorige week tegen Swift is Valken ’68 er niet in geslaagd het goede spel voort te zetten tegen Voorschoten ’97. In Voorschoten verloor de ploeg van Andries Wendt met 2-0. Een ontketende Constancia maakte beide treffers.

,,Dit is onze eigen schuld”, concludeerde Andries Wendt. ,,De eerste helft hadden we gewoon het betere van het spel. Je zag het zelfvertrouwen bij de jongens na het punt tegen Swift terug op het veld. Maar door een dekkingsfout maakte Constancia de 1-0. Die overigens, dat moet gezegd worden, een wereldmiddag had.”

In eerste instantie leek Valken ’68 het toegenomen zelfvertrouwen te belonen door zelf op 0-1 te komen. Maar de scheidsrechter keurde die goal af. Onterecht, volgens de trainer van Valken ’68. Maar zelfs na de 1-0 van Voorschoten leek er nog niet veel aan de hand voor de Valkenburgers.

Weer dekkingsfout

,,Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd in de rust”, stelt Wendt. ,,Die goals komen er wel voor ons als we zo doorspelen. Maar we stonden koud in het veld of de 2-0 viel. Weer door een dekkingsfout op Constancia. Daarna namen wij alle risico’s. Maar niks viel goed. En omdat wij risico namen, ontstonden er ruimtes voor Voorschoten. In de tweede helft hebben bepaalde spelers gewoon hun niveau niet gehaald. Tja, dan mag je achteraf zelfs nog blij zijn dat het maar bij 2-0 bleef”

Wendt baalde van dit verlies, omdat hij in Voorschoten ’97 een directe concurrent ziet in de strijd om lijfsbehoud. ,,Er zijn zeven ploegen die er voor strijden om boven de ‘rode streep’ te blijven. Daar horen Voorschoten en wij ook bij. Dit was een uitgelezen wedstrijd geweest om een concurrent een tikje uit te delen. Helaas verliep de wedstrijd anders.”

Tekst: Frank Venema


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)