Na het ‘gouden puntje’ van vorige week tegen Swift is Valken ’68 er niet in geslaagd het goede spel voort te zetten tegen Voorschoten ’97. In Voorschoten verloor de ploeg van Andries Wendt met 2-0. Een ontketende Constancia maakte beide treffers.

,,Dit is onze eigen schuld”, concludeerde Andries Wendt. ,,De eerste helft hadden we gewoon het betere van het spel. Je zag het zelfvertrouwen bij de jongens na het punt tegen Swift terug op het veld. Maar door een dekkingsfout maakte Constancia de 1-0. Die overigens, dat moet gezegd worden, een wereldmiddag had.”

In eerste instantie leek Valken ’68 het toegenomen zelfvertrouwen te belonen door zelf op 0-1 te komen. Maar de scheidsrechter keurde die goal af. Onterecht, volgens de trainer van Valken ’68. Maar zelfs na de 1-0 van Voorschoten leek er nog niet veel aan de hand voor de Valkenburgers.

Weer dekkingsfout

,,Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd in de rust”, stelt Wendt. ,,Die goals komen er wel voor ons als we zo doorspelen. Maar we stonden koud in het veld of de 2-0 viel. Weer door een dekkingsfout op Constancia. Daarna namen wij alle risico’s. Maar niks viel goed. En omdat wij risico namen, ontstonden er ruimtes voor Voorschoten. In de tweede helft hebben bepaalde spelers gewoon hun niveau niet gehaald. Tja, dan mag je achteraf zelfs nog blij zijn dat het maar bij 2-0 bleef”

Wendt baalde van dit verlies, omdat hij in Voorschoten ’97 een directe concurrent ziet in de strijd om lijfsbehoud. ,,Er zijn zeven ploegen die er voor strijden om boven de ‘rode streep’ te blijven. Daar horen Voorschoten en wij ook bij. Dit was een uitgelezen wedstrijd geweest om een concurrent een tikje uit te delen. Helaas verliep de wedstrijd anders.”

Tekst: Frank Venema


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude