Na twee nederlagen op rij wist VV Noordwijk zich zaterdagmiddag weer te herpakken. In eigen huis werd op overtuigende wijze met Jodan Boys afgerekend (5-2). De formatie van Kees Zethof scoorde de ene na de andere wereldgoal en dat zorgde ervoor dat de Noordwijkers de winterstop ingaan als ‘winterkampioen’. 

Er waren van tevoren genoeg ingrediënten aanwezig om dat winterkampioenschap te brouwen. Maar, net als in een bierbrouwerij, zijn er ook factoren die een lekker biertje kunnen verpesten. Dit was ook het geval in Noordwijk.

Niet alleen het veelvuldige blessureleed bijvoorbeeld, maar ook een akkefietje tussen de technische staf en doelman Mustafa Amezrine had het ritme kunnen verpesten. Vanwege een incident in de wedstrijdbespreking werd Amezrine weggestuurd. Daardoor startte Roy Rondeltap.

Wereldgoals
Nadat de aanvoerder van de thuisploeg, Martijn le Congé, de score met een afstandsschot had geopend, werd het tijd voor wat wereldgoals. Met name de vierde goal en vijfde goal, gemaakt door Denzel James en Tjeerd Westdijk, waren lust voor het oog.

James wilde op slag van rust de bal terugleggen, maar nam met zijn hak het leer mee richting de Jodan Boys-zestien. Vanuit een onmogelijke hoek volleerde de buitenspeler de bal binnen. De pret was daarmee nog niet op. Westdijk wist na rust op ‘Zlatan Ibrahimovic-achtige’ wijze de bal vanuit een hoekschop met de hak binnen te werken.

Sneltrein
In het eerste bedrijf denderde de Noordwijkse formatie over de bezoekers heen. Na de 1-0 van Le Congé verdubbelde Nick van Staveren de score. Na goed doorzetten van Emiel Wendt wist de aanvaller uit de draai knap binnen te schieten: 2-0.

Een kwartier daarna knikte Wendt de derde treffer binnen uit een verre inworp. De bezoekers konden er maar niet voor zorgen dat het winterse drankje, genaamd Noordwijk, kon worden verziekt. Toch deed Jodan Boys nog wel wat terug via Romario Dos Santos: 3-1.

Brouwer
Één van de brouwers van het Noordwijkse succes is trainer Kees Zethof. De oefenmeester zag dat zijn ploeg de rug rechtte na twee nederlagen op rij. Hij constateerde een goede reactie van zijn ploeg. Verder hechtte hij weinig waarde aan de titel van Herbstmeister.

,,Op het moment dat het vaststaat dat je als winterkampioen de competitie wint, dan zeg ik: ‘we hebben er wat aan’. Maar over het algemeen zegt het niet zoveel. Natuurlijk ben ik blij met de reactie van mijn ploeg, al is het niet zo dat het de afgelopen twee wedstrijden aan de instelling lag of iets dergelijks.”

,,We zaten even in een fase dat het niet lukte. Dat PSV-gevoel. Daar lopen ze in Eindhoven toch ook tegenaan. Die wonnen tien wedstrijden op rij en waren heer en meester. Bij ons liep het ook even niet. Daar hebben we het met de jongens ook over gehad.”

,,Welke goal ik de mooiste vond?”, vroeg Zethof zich af. ,,Ik vond die van Denzel wel leuk, moet ik zeggen. Het leuke is ook dat Tjeerd zo’n mooie goal maakte. Hij heeft daar een neusje voor. Mijn assistent, John van Veen, is er ook veel mee bezig. Mooi dat het zich dan zo laat uitbetalen.”

Probleemloos
Zethof’s ploeg ging met een comfortabele voorsprong van start in het tweede bedrijf. Zoals vaker gebeurt bij een ruime voorsprong had Noordwijk het lastig met zichzelf opladen. Westdijk zorgde er voor dat het goedgevulde sportpark toch nog op de banken ging. Met, zoals eerder gezegd, dat fraaie hakballetje.

Door de overwinning gaat Noordwijk als koploper de winterstop in. Het resultaat, of beter gezegd: het gebrouwde biertje zal goed smaken.

Noordwijk – Jodan Boys 5-2 (4-1): 8. Le Congé 1-0, 16. Van Staveren 2-0, 30. Wendt 3-0, 31. Dos Santos 3-1, 40. James 4-1, 63. Westdijk 5-1, 76. El Idrissi 5-2.

Opstelling Noordwijk: Rondeltap, Ten Hoope (82. Michel), Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Reynaers, Le Congé, Wendt, Van Staveren, Westdijk (83. Hoogerwaard), James (83. Van de Krogt)

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)