Al jaren belangrijk met doelpunten, hij ligt fantastisch in de groep en maakt met die groep ook grote stappen. Dan hebben we het over Noordwijk-spits Tjeerd Westdijk, die vorige week zijn verblijf op de Duinwetering met één seizoen verlengde. ,,Het was toch niet zo vanzelfsprekend. Ik heb lang getwijfeld, anders was mijn verlenging inderdaad wel eerder langsgekomen”, vertelt de scherpe spits, die zich ook topscorer van de Bollenstreek in 2018 mag noemen.

Eigenlijk deed zich vorig jaar een identieke situatie voor. Ook toen presteerde zowel Noordwijk als Westdijk fantastisch, maar ook toen was het toch geen uitgemaakte zaak dat het huwelijk verlengd werd. Dat had ook toen al te maken met het drukke leven naast het voetbal van de Hagenaar.

,,Ik ben nu sinds twee maanden pachter van tennisclub Leimonias in Den Haag. Dat is ontzettend druk. Je bent de hele dag bezig met van alles. Dan is het soms moeilijk om je volledige aandacht bij het voetbal te hebben. Iets wat Noordwijk wel verdient”, vertelt Westdijk.

,,Alleen AFC heeft zich nog wel eens gemeld, maar dat zag ik niet per se zitten.”

Afweging
In een druk bestaan wordt vrije tijd kostbaarder. De invulling daarvan wordt dan automatisch ingewikkelder. Zeker als de jaartjes gaan tellen, weet ook de 30-jarige spits. ,,Als jonge speler zit je vol ambities. Met je eigen team, maar ook op persoonlijk vlak. Dat wordt allemaal wat minder, al wil ik met Noordwijk nog wel heel graag de laatste stap omhoog maken. De Tweede Divisie is wat dat betreft nog wel een streven. Maar ik ben niet echt meer bezig topscorer worden ofzo”, is Westdijk lekker nuchter.

De andere optie die in zijn hoofd zat, was er één die er eigenlijk altijd zit: een terugkeer naar zijn geliefde HBS. ,,Dat is bij mij om de hoek, dat scheelt natuurlijk al wel. En ik weet wat ik daar heb qua gezelligheid: die is super. In de winter gaan we bijvoorbeeld altijd met z’n allen skiën. Dat soort dingen zijn ook een meerwaarde”, aldus Westdijk.

Andere clubs zijn voor de aanvalsleider nooit een optie geweest. ,,Ik moet ook zeggen dan er nooit andere clubs uit de Bollenstreek hebben gebeld. Alleen AFC heeft zich nog wel eens gemeld, maar dat zag ik niet per se zitten.”

Wijntje drinken
De persoonlijkheid van Westdijk past gewoon erg bij de sfeer op HBS. De goalgetter geniet van het spelletje op het veld en vindt het altijd nog geweldig om met Noordwijk zo succesvol te zijn. Maar hij noemt zichzelf desalniettemin zeker geen voetbalfanaat. ,,Wat dat betreft zijn andere jongens er veel meer mee bezig bij ons (lees: Thomas Reynaers). Ik kijk bijna nooit voetbal. Ik ga liever lekker eten en een goed wijntje drinken.”

En tóch kan Westdijk, die er in 2018 25 inschoot, Noordwijk niet loslaten. ,,Ik voetbal niet lang meer. En ik wil dus wel dat ik de jaren die ik nog speel, goed invul. Nu we het met Noordwijk zo goed doen, wil ik toch nog zien wat er allemaal nog meer in zit. Bovendien is het verschil tussen ‘misschien Tweede Divisie’, want we spelen in ieder geval nacompetitie, en ‘misschien Hoofdklasse’ (HBS staat laag in de Derde Divisie zondag, red.) nogal groot.”

,,Met Brayen Bröcker vlieg ik al drie dagen eerder naar Marbella.”

Het verschil in niveau is tussen de Hagenaars en de Noordwijkers dus eigenlijk groter dan het verschil in gezelligheid. ,,De groep bij Noordwijk is echt mooi. Het helpt wel dat we het al lange tijd met dezelfde jongens doen en maar op bepaalde plekken jaarlijks versterkt worden. Ik heb met heel veel jongens een hechte band.”

Leuke tentjes
Dat Westdijk de sfeer in het Noordwijkse relaxt vindt, bewijst zijn plan voor het trainingskamp in Marbella. ,,Met Brayen Bröcker vlieg ik al drie dagen eerder naar Marbella. We maken er een klein weekje vakantie van. We kijken inderdaad al even waar alle leuke tentjes zitten voor de rest van de groep. Dat moet ook kunnen en dat voelt Kees (Zethof red.) wel goed aan. Het is geen type trainer die kost wat het kost elke dag wil trainen”, zegt Westdijk enthousiast.

Zo is het dus nog wel vol te houden voor de routinier. En al was hij wat nuchter over zijn eigen prestaties, doelpunten en ambities: ,,Als ik op Facebook getagd wordt in dat topscorersklassement van jullie, dan kijk ik wel altijd nog meteen even hoor.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Reynaers: „Ik waardeer gewoon heel erg wat ik hier heb’’’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)