Kevin Westmaas vertrekt aan het einde van het seizoen bij Rijnsburgse Boys. De Uien hebben besloten afscheid te nemen van de multifunctionele verdediger en willen doorselecteren. Westmaas kwam 3,5 jaar geleden over van de amateurs van Ajax en kwam vooral de laatste anderhalf jaar veel in actie.

,,Ik vind het heel jammer dat ik de club ga verlaten”, vertelt de 27-jarige Westmaas. ,,Ik heb het zelf niet voor het zeggen. De club laat me plaatsmaken voor anderen en dat vind ik zelf heel zuur. Maar ik kan mezelf goed in de spiegel aankijken. Ik heb veel wedstrijden in de basis gespeeld, heb er sportief alles aangedaan en ga met opgeheven hoofd straks weg. Ik verlaat Middelmors met voldoening, ook al heb ik nog niet het onderste uit de kan gehaald.”

Blessureleed

Westmaas kwam in zijn eerste twee jaar op de Middelmors nauwelijks in actie. ,,Nee, dat klopt. Direct in mijn eerste seizoen raakte ik flink geblesseerd. Ik viel in de uitwedstrijd tegen Montfoort uit met wat later een blessure aan mijn schaambeen bleek te zijn. Daar heb ik lang mee geworsteld. Ik raakte zelfs het plezier in het voetballen kwijt”, vertelt Westmaas op de clubsite. ,,Maar via een ingreep van een speciale arts kon het uiteindelijk opgelost worden. In het tweede seizoen, toen ik weer hersteld was, heb ik in het tweede gespeeld. Dat was een mooi seizoen waarin we kampioen werden en op een haar na de algehele titel misten. Aan het einde van het tweede seizoen kon ik door blessures toch nog een paar wedstrijden in het eerste spelen (Noordwijk en Jodan Boys uit) en daar was mijn prestatie dusdanig dat ik op een heel laat moment toch nog een derde seizoen door mocht.”

Westmaas verlaat Rijnsburgse Boys met de nodige bagage en hoopt bij een mooie club onderdak te kunnen vinden. ,,Ik heb in Rijnsburg nog niet mijn plafond geraakt, vind ik zelf. Ik wil graag op het hoogste podium blijven spelen en voor mij is dat de Topklasse en straks de landelijke divisie. Ik ben nu 27 en wil de stijgende lijn vasthouden. Dat kan natuurlijk ook bij een club die de ambitie en de mogelijkheden heeft om naar dat niveau toe te werken. Ik breng een heleboel Topklasse-ervaring mee en kan mijn bijdrage leveren bij een ambitieuze club.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)