SV Hillegoms eerste competitiewedstrijd in de Tweede Klasse verliep niet bepaald onopgemerkt. Er gebeurde het nodige. Na afloop rees de vraag: wie was er eigenlijk niet teleurgesteld?

Vier elementen waren van doorslaggevende betekenis in de doelpuntloze remise tegen Laakkwartier. De rode kaart van doelman Pieter Witteman, de daaropvolgende wissel van Ruben Beentjes, de grensrechter van de Hagenaars en niet te vergeten scheidsrechter Van der Ploeg, die er herhaaldelijk een potje van maakte. ,,Ja, je kunt het teleurstellend noemen dit resultaat”, treurde Bas Naber.

Er was in deze seizoensouverture aanvankelijk niets aan de hand. Zoals altijd zocht de formatie van Naber de aanval op zoek naar de openingsgoal. En als Hillegom een beetje meer secuur was geweest in de afronding had het binnen twintig minuten met minimaal 2-0 voor kunnen en misschien wel moeten staan. Jeroen Dedel kreeg de eerste mogelijkheid, maar zijn lob mislukte. Vlak daarna kreeg Aidan Ryan een grote kans, maar die werd ternauwernood gekraakt.

Ongelukkige botsing
In de tegenstoot van Laakkwartier ging het mis voor Hillegom. Doelman Pieter Witteman kreeg bij de uitbraak van Laakkwartier een rode kaart, toen hij een doorgebroken speler stuitte. Het was een ongelukkige botsing en dus was de rode kaart onterecht. De goalie moest op de koop toe een dijbeenblessure nemen. Scheidsrechter Van der Ploeg verzuimde om een goal toe te kennen aan Laakkwartier, de bal was tenslotte de doellijn al gepasseerd. Van de Ploeg gaf echter geen voordeel, maar trok rood en stuurde Witteman van het veld.

Naber hierover: ,,In mijn ogen gleed Pieter weg en zat er nog een andere speler bij in dat duel. De scheidsrechter gaf uiteindelijk rood omdat zij door speelden, terwijl mijn spelers stil stonden. Hij dacht waarschijnlijk: ‘ik had eigenlijk voordeel moeten geven’ en compenseerde dat dan maar met een rode kaart.”

Witteman baalde als een stekker: ,,Sta ik eindelijk in de basis omdat Daan (Ruigrok)  vannacht pas terugkwam van vakantie en dan gebeurt dit. Het is al de tweede keer. De vorige keer dat ik Daan verving, overkwam me dit ook al. Echt balen. Misschien had ik helemaal niet zover uit moeten komen met nog twee spelers in de buurt. Ik gleed zelfs nog uit toen ik de speler voor me had.”

Creatieve inslag
Ruben Beentjes werd geslachtofferd en was daar niet blij mee. Beentjes had reikhalzend uitgekeken naar de start van de competitie. ,,Ik neem Pieter niets kwalijk. Dat ik eraf moest was voor mij een bittere pil. Ik ben toch een speler met een creatieve inslag en zag ondanks de rode kaart nog wel mogelijkheden. De hele week hadden we naar dit duel toegeleefd. Daarbij heb ik in totaal vier uur moeten reizen van en naar Alkmaar. Dan is dit heel teleurstellend.”

Met tien man verder pikte Hillegom de draad weer op. Het viel nauwelijks op dat de thuisploeg een mannetje minder had. Hillegom kreeg nog de beste kansen. Voor Laakkwartier bleef het bij dreiging. Frank de Groot hield spits Michael Verschoor goed in bedwang. Maar het euvel was dat het doelpunt voor Hillegom maar niet wilde vallen. Bijkomend probleem was de grensrechter van Laakkwartier die herhaaldelijk gevaarlijke aanvallen onderbrak van Hillegom. Als het gevaarlijk werd, ging steevast de vlag omhoog voor buitenspel.

Ook in de tweede helft bleef de ploeg van Naber het gevaarlijkst. Een wervelende actie van Ryan en een inzet van Dedel leverden geen goal op. Een treffer werd ook meerdere malen voorkomen door de keeper van Laakkwartier: Wesley Storm. De 18-jarige goalie verdedigde zijn goal met verve. Het enige wapenfeit van Laakkwartier was een bal tegen de lat. Vlak voor tijd werd Joey Sobhi nog bijna de matchwinnaar, maar weer was het Storm die voortreffelijk zijn inzet pareerde.

SV Hillegom – Laakkwartier 0-0

Rode kaart: 21. Witteman (SV Hillegom)

Opstelling SV Hillegom: Witteman, Van den Berg, De Groot, Van de Neut, Van Leeuwen. Van de Paard ( 82. Maitan), Pijpers, Beentjes (21 Ruigrok), Van Staveren, Dedel, Ryan,(86. Sobhi)

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)