In de vorm van Katwijk, Noordwijk en Rijnsburgse Boys zijn reeds drie regioteams verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. In theorie zouden dat er zeven kunnen worden. Op woensdagavond komen Quick Boys, FC Lisse, VVSB en SJC in actie.

ADO ’20 – Quick Boys
Quick Boys gaat in Heemskerk op bezoek bij mede-tweededivisionist ADO ’20. Beide ploegen boekten zaterdag een uitzege. ADO ’20 won op Sportpark Middelmors bij Rijnsburgse Boys (0-1), terwijl Quick Boys indruk maakte op bezoek bij AFC: 0-3.

De blauw-witten speelden hun beste spel vooralsnog op vreemde bodem, want tijdens de seizoensouverture wonnen ze ook al bij De Treffers: 1-3.  Met tien punten uit vijf duels staat promovendus ADO ’20 verrassend derde. Quick Boys volgt met een punt minder op de zesde plaats, maar heeft nog wel een inhaalwedstrijd tegoed.

FC Lisse – Blauw Geel ‘38
FC Lisse wacht nog op het eerste succesje van dit seizoen. Vijf competitiewedstrijden leverden slechts één puntje op. De hoop op betere tijden wordt gestart met een bekerwedstrijd tegen Blauw Geel ’38, de nummer acht van de Derde Divisie B. Toch waakte Remi van Ekeris zaterdag voor onderschatting. “Ik denk dat we het lastig genoeg krijgen. De kans op succes is misschien wat groter, maar we hebben ‘m zeker niet zomaar gewonnen.”

VVSB – UNA
De ploeg van Wilfred van Leeuwen stapte dit seizoen eenmaal winnend van het veld, dat was in de eerste voorronde van de KNVB Beker. Toen werd FC Rijnvogels in een spektakelstuk na strafschoppen verslagen. Vervolgens lukte het in vijf competitiewedstrijden niet om te winnen. De hoop is nu gevestigd op een nieuwe ‘bekerzege’. Dan moet dan gebeuren tegen UNA. De Brabanders noemden VVSB kort na de loting een ‘angstgegner’.

SJC – Gemert
Op de Lageweg ontvangt SJC – net als FC Lisse en VVSB – een club uit de Derde Divisie B. Gemert, de huidige nummer vier, reist af naar Noordwijk. Net als FC Lisse en VVSB won SJC in de competitie nog niet. Zondag werd in Hoorn bij Hollandia (2-2) wel het tweede puntje van de competitie gepakt.

In de eerste voorronde won SJC na verlenging van tweedeklasser Bon Boys: 2-1. De vervolgopdracht is op papier beduidend zwaarder, maar de zwart-witten zinnen ongetwijfeld op een stunt.

Wedstrijden (aftrap overal om 20:00 uur)
ADO ’20 – Quick Boys
FC Lisse – Blauw Geel ‘38
VVSB – UNA
SJC – Gemert

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Noordwijk slaat toe in slotkwartier en bereikt hoofdtoernooi KNVB Beker


POPULAIRE BERICHTEN